Zavřít reklamu

Apple TV je v súčasnosti pomerne uzavreté zariadenie, ktoré je navyše v prípade posledných dvoch generácii prakticky plne závislé na iTunes a internete. Bez internetu by vám táto malá 100-eurová krabička bola totiž úplne k ničomu, keďže produkt obsahuje len menšie, užívateľom neprístupné úložisko slúžiace na dočasné ukladanie streamovaného obsahu do pamäti zariadenia a internet je tak jedinou cestou, ako na vašej televízii prostredníctvom jablčného set-top boxu spúšťať videá, filmy, fotografie alebo hudbu z vašich zariadení alebo počítaču. Majitelia výrobku si však v priebehu posledných dní všimli menšiu chybičku, ktorá zapríčinila, že sa na obrazovkách iTunes Store objavili aj aplikácie pre iOS.

Chybička sa vlúdila do sekcie Holiday v iTunes Store, ktorá predstavuje ponuku digitálneho obsahu pre iZariadenia a Apple TV, vhodného k aktuálnemu obdobiu i sviatkom. Zaujímavé však je, že táto sekcia nebola dostupná nikde v hlavných kategóriach a vyhľadať ju môžete v Movies -> Genres -> Classics -> Holiday Music, Movies and more. Jedná sa tak o celkom dobre skrytú sekciu, ktorú pravdepodobne spoločnosť mala v pláne spustiť v blízkej budúcnosti, prípadne vôbec a len slúžila na verejné testovacie účely. V sekcii však nie je len hudba a video, ale aj hry, čo spôsobilo i špekulácie, že sa spoločnosť pripravuje na spustenie predaja a vývoja aplikácii a hier tretích strán pre túto „platformu“.

apple_tv_holiday_apps

Špekulácie o aplikáciach a App Store sa prvýkrát objavili už počas septembra 2010, kedy Steve Jobs predstavil druhú generáciu set-top boxu, tentoraz postaveného na platforme iOS a využívajúceho čipy Apple A4 a A5. Steve totiž prehlásil, že obchod s aplikáciami sa spustenia dočká, „až na to bude ten správny čas“. Prinesie tak štvrtá generácia set-top boxu revolúciu do našich obývačiek?

Dnes nejčtenější

.