Zavřít reklamu

Apple TV 2014
Zlacnenie Apple TV o 30 dolárov spravilo svoje a už teraz má Apple dôvod otvárať šampanské. Ako totiž poukázala analytička Tamara Gaffney z Adobe Digital Index, počet užívateľov, ktorí sledujú prémiový obsah cez streamovacie zariadenia, sa počas uplynulého štvrťroku výrazne zvýšil a zariadenie dokázalo prekonať svojho hlavného konkurenta, Roku.

To počas uplynulého štvrťroka zvýšilo svoj podiel len o jediné percento, zo 7 na 8%, zatiaľ čo Apple TV zvýšila svoj podiel až dvojnásobne – z pôvodných 5% na 10%. Podľa analytičky sa jedná o skutočne pozoruhodný a nečakaný nárast, no teraz sa už očakáva, že podiel Apple TV vo svete prémiového obsahu začne rásť oveľa rýchlejšie. Môže za to predovšetkým spomínané zlacnenie, vďaka čomu sa Apple TV stala jedným z najlacnejších sebestačných zariadení Applu na trhu. Medzi iné zariadenia v kategórii do 100€ patrí už len napríklad iPod shuffle alebo oficiálna nabíjačka spoločnosti Apple so sadou šiestich dobíjateľných AA batérií. Na rastúcom podieli Apple TV sa okrem zníženia ceny podieľa aj fakt, že Apple každý mesiac pridáva nové programy.

Adobe tiež uviedlo, že iOS je naďalej dominantnou platformou pokiaľ ide o sledovanie obsahu na telefónoch bez predplatného, a tvorí tu až 82%. Štúdia tiež poukázala na fakt, že Xbox One je skutočne zariadenie, ktoré myslí na budúcnosť, a podľa Adobe čoraz viac ľudí prechádza zo sledovania TV obsahu na počítači prechádza skôr na platformy ako Xbox One, Apple TV alebo Roku. Dôvod je totiž ten, že ľudia preferujú väčšie obrazovky, než aké im poskytujú počítače a desktop tak stráca svoje postavenie „multimediálneho centra“ domácnosti a ľudia sa opäť vracajú do obývačiek. Z vlastnej skúsenosti potom viem potvrdiť, že zhruba 50% času, ktorý strávim pred mojim Xboxom, tvorí práve sledovanie YouTube, Twitch alebo seriálov uložených v OneDrive.

Apple TV share
Apple-TV-2g

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.