Zavřít reklamu

Známy zahraničný server The Verge dnes priniesol prvú väčšiu zmienku o novom, doposiaľ len bájnom zariadení spoločnosti Microsoft, ktoré by malo byť podľa doterajších špekulácii lacnejšou alternatívou hernej konzoly Xbox 360. Web však tvrdí, že toto zariadenie by nemuselo byť len lacnejším Xboxom, ale malo byť ísť o set-top box, ktorý by v prípade realizácie jedného dňa mohol konkurovať drobnej Apple TV, ktorá vrámci svojho systému zatiaľ neponúka žiadne aplikácie tretích strán z App Store, aj napriek dlhodobým špekuláciám o spustení App Store pre tento produkt.

The Verge sa vo svojom článku odvoláva na viaceré zdroje oboznámené s plánmi spoločnosti Microsoft so sídlom v Redmonde. Nová Xbox TV, ako ju spravodaj nazval, by umožnila užívateľom vybrať si medzi set-top boxom a konzolou Xbox budúcej generácie, ktorá by mala už zvládať všetky budúce hry. Tento set-top box by mal priniesť vlastný operačný systém postavený na báze Windows 8 s dlaždicovým prostredím, dávnejšie známym ako Metro UI. Zariadenie, ktoré by mala spoločnosť ohlásiť v priebehu roku 2013, by malo prísť do obchodov v priebehu prázdninovej nákupnej sezóny, hry na ňom by boli určené najmä pre príležitostné hranie a tak na ňom zrejme nájdeme arkády dostupné na Xbox Marketplace. Hardvérové špecifikácie ani ďalšie podrobnejšie informácie zatiaľ nie sú známe, no podľa tvrdení by čipová sada mala umožniť rýchle načítanie a pripojenie systému k televízii a službám.

Keďže zariadenie vyrába spoločnosť Microsoft, nebude sa zrejme jednať o nekvalitný produkt a vďaka Windows 8 by bol systém schopný konkurovať set-top boxu kalifornskej spoločnosti Apple TV, ktorý je v súčasnosti prakticky závislý na WiFi pripojení a iTunes Store, z ktorého načítava vašu iCloud knižnicu, ako aj filmy či seriály. Pokiaľ však Xbox prinesie podporu hier, je možné, že Apple naň zareaguje a to vydaním buď konkurencieschopnej generácie Apple TV alebo aktiváciou vlastného App Store a podpory hier, ako môžeme vidieť v kóde systému.

Dnes nejčtenější

.