Zavřít reklamu

Čínští novináři již získali pro testování největší novinku tamního výrobce, společnosti ZTE Nubia Z5, která se chlubí nejjemnějším displejem na světě. Při pětipalcovém displeji totiž telefon nabízí FULL HD rozlišení 1920x1080p. Kromě extrémně jemného displeje nabídne mobilní telefon Nubia Z5 také 12Mpix fotoaparát nebo například čtyř jádrový procesor. Novináři jsou ještě stále pod informačním embargem a tak vzhled celého přístroje není známý. Podařilo se však vyfotografovat kvalitu displeje a porovnat ji s kvalitou displeje mobilního telefonu iPhone 4sSamsung Galaxy S III.

Je škoda, že novináři neporovnali Nubii Z5 s iPhone 5. Ačkoli má iPhone 4s stejnou hustotu pixelů na jeden palec jako iPhone 5, novinka má navíc zlepšené zobrazení barev. iPhone 5 konkrétně oproti iPhone 4s nabízí o 44% kvalitnější podání barev. Jak můžete vidět na fotografii níže, vychází jako telefon s nejhorší hustotou pixelů z uvedené trojice Samsung Galaxy S III. iPhone 4s sice zaostává za Nubií Z5, ovšem rozdíl mezi iPhone 4s a Nubií není tak velký jako mezi iPhone 4s a Galaxy S III. Na první pohled má však nejsytější barvy Samsung Galaxy S III a nejhorší podání barev nabízí iPhone 4s. Je však otázkou, zda právě díky nízkému kontrastu barev nevypadá displej hůře než displej Nubie Z5, která má sytější barvy na nichž jednotlivé pixely nevyniknou tak výrazně jako na iPhone 4s.

Zatím co iPhone 5 nabízí stejně jako iPhone 4 a iPhone 4S hustotu pixelů 326 pixelů na palec. Nubia Z5 nabízí hustotu 440 pixelů na jeden palec. Stejné rozlišení a vzhledem ke stejné velikosti displeji taktéž stejnou hustotu pixelů nabízí také HTC J Butterfly o kterém se můžete více dočíst v článku HTC představilo mobilní telefon HTC J Butterfly s rozlišením 440ppi. Displeje obou telefonů s největší pravděpodobností pochází od výrobce LG, který 28. 5. letošního roku oznámil, že se mu podařilo vyrobit nejjemnější sériově vyrábený displej na světě, který nabízí právě hustotu 440ppi – LG představilo nejjemnější display na světě s rozlišením 440ppi.

nubia

*Zdroj: cnmo.com, unwiredview.com

Dnes nejčtenější

.