Zavřít reklamu

Už je to vyše roka, čo sme vás informovali o objave amerického vysokoškolského profesora, vďaka ktorému dokázal iPhone za pomoci akcelerometru rozpoznať slová napísané počítačovou klávesnicou. Tohto konceptu sa ujal aj študent Londýnskej univerzity Goldsmiths, ktorý však na realizáciu nepoužil klasickú hmotnú klávesnicu, ale obyčajný papier a stolík, aby si overil, či tento trik funguje aj v takomto prípade. No a čuduj sa svete, trik naozaj funguje!

Za experimentom stojí Florian Kraeutli, IT študent londýnskej univerzity, ktorý zároveň pre jeho funkčnosť vytvoril vlastný program pre Mac aj iPhone. „Signály, ktoré získavam, sú veľmi slabé. V tejto chvíli sa jedná skôr o ukážku technológie, no pokiaľ zvýšite citlivosť akcelerometru, presnosť môžete zvýšiť pomerne ľahko.“

O kreácii informoval ako prvý britský denník The Telegraph, ktorý spravil so študentom technickej univerzity rozhovor. Podľa neho dokáže program „Vibrative“ správne identifikovať až 80% kláves, no pre písanie slov je potrebné využívať slovník autocorrectu obsiahnutého v systéme iOS. Kraeutli tvrdí, že pokiaľ chce vytvoriť presnejší systém, zrejme by bolo potrebné mať prístup k novším, silnejším akcelerometrom, ktoré v dnešnej dobe zrejme nie sú dostupné. Vysokoškolák sa taktiež rozhodol vydať svoju aplikáciu pre verejnosť, alebo skôr pre užívateľov, ktorí majú jailbreaknuté zariadenie. Dátum vydania žiaľ mladík neprezradil, no je možné, že ju v budúcnosti nájdeme v aplikácii Cydia.

Dnes nejčtenější

.