Zavřít reklamu

Americká vysoká škola Maryville University začala v roce 2016 poskytovat každému studentovi iPad Pro a Apple Pencil. „Vedeme revoluci a měníme celý model vysokých škol,“ řekl rektor univerzity Dr. Mark Lombardi. Univerzita momentálně vlastní 3 600 iPadů, 350 Maců a 110 iPhonů. Všechny učebnice jsou v elektronické podobě, a tak se studenti učí z iPadů. Dokonce si i poznámky a domácí úkoly dělají na iPadech.

Zhruba 94 % fakulty používá ve svých kurzech iPady. Škola provedla průzkum, v rámci něhož zjistila, že se iPad používá v 73 % k práci studentů, v 68 % k studentským prezentacím a v 68 % k prezentacím školy.

Ovšem jablečné tablety mají na školských půdách konkurenci od Googlu, kterou je Chromebook s operačním systémem Chrome OS. Chromebooky umožňují učitelům kontrolovat, co zrovna dítě na počítači dělá, například si nemůže hrát hry, když má zrovna pracovat. Chromebooky jsou navíc daleko odolnější než iPady, což mnoha školám, zejména základním a středím, vyhovuje více.

Vysokoškolští studenti však potřebují výkonná zařízení, jako je právě iPad Pro.  Vysokoškoláci už nejsou tak nemotorní jako žáci na základních školách, a tak se univerzity nebojí poskytnout studentům i drahé jablečné tablety. Studenti si na iPadu Pro udělají pomocí Apple Pencil poznámky, případně si mohou pořídit ještě klávesnici a proměnit tak iPad v laptop.

ipad pro fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.