Zavřít reklamu

Apple před několika dny potvrdil, že v příštím roce konečně přestaví upgradovaný Mac Pro, na který uživatelé z profesionální sféry čekají už dlouhé čtyři roky. Apple má však ve své nabídce několik dalších produktů s logem nakousnutého jablíčka, které nebyly v posledních třech až šesti letech vůbec aktualizovány. Podívejte se sami, o jakých zařízeních je řeč.

AirPort Extreme

Apple se v posledních šesti letech neměl k aktualizaci základen AirPort. Přístroje AirPort Extreme a AirPort Time Capsule v 2TB3TB provedení byly představeny na vývojářské konferenci WWDC 2013, která se konala 10. června 2013, což znamená, že nebyly aktualizovány už více než 1 750 dnů. Ještě je v nabídce cupertinské společnosti menší AirPort Express, který se aktualizace nedočkal od června 2012, přičemž má podporu starého simultánního dvoupásmového Wi-Fi 802.11n.

V listopadu roku 2016 na povrch vypluly informace, že kalifornský gigant přestal vyvíjet produkty AirPort. Navíc v lednu letošního roku zahájil prodej systému domácí Wi-Fi Linksys Velop, nicméně mluvčí uvedl, že Linksys Velop je určen především zákazníkům s větším domem, a tak nemá nahradit zařízení AirPort.

Podívejte se, jak vypadá AirPort Time Capsule:

Mac Pro

Apple představil současný Mac Pro na vývojářské konferenci WWDC 2013, avšak do prodeje se pracovní stanice dostala až v prosinci téhož roku. Od té doby nebyl Mac Pro aktualizován, přičemž profesionální uživatelé na upgrade čekají jako na smilování.

Apple však potvrdil, že příští rok představí zcela nový Mac Pro s modulárním designem. Určen bude především pro kreativce, kteří pracují s vizuálními efekty, 3D animacemi a hudební produkcí.

Podívejte se, jak vypadá současný Mac Pro: 

Mac mini

Dalším starým produktem v nabídce jablečné společnosti je Mac mini, v jehož útrobách se nachází zastaralé procesory Intel Core čtvrté generace, přitom Intel má v současné době už procesory Intel Core osmé generace. Dále má Mac mini porty Thunderbolt 2, zatímco na novějších zařízeních jsou už porty Thunderbolt 3.

Apple už několikrát podotkl, že Mac mini je důležitou součástí produktového portfolia společnosti, bohužel však neposkytl informace, kdy by mohl stroj aktualizoval.

Podívejte se, jak vypadá Mac mini:

MacBook Air

V červnu loňského roku MacBook Air sice dostal rychlejší procesor s frekvencí 1,8 GHz, ale žádného významného upgradu se nedočkal. Ostatní hardware je uvnitř notebooku stejný už dlouhé tři roky. MacBook Air je poháněn procesorem Intel Core páté generace, bohužel mu však chybí Retina displej.

Spekuluje se o tom, že v letošním roce spatří světlo světa nový MacBook Air, který by mohl být dokonce i levnější.

iPod touch

V posledních třech letech se aktualizace nedočkal ani iPod touch, což je přenosný přehrávač médií, který je poháněn čipem A8. Dále iPod touch disponuje 8megapixelovým fotoaparátem na zadní části a 128GB úložištěm.

Apple v loňském roce přestal prodávat iPod nano a iPod shuffle, a tím pádem je iPod touch jediným iPodem v nabídce cupertinské firmy.

iPad mini

Apple představil iPad mini 4 na zářijové konferenci v roce 2015, přičemž od té doby nedostal žádná hardwarová vylepšení. Stejně jako iPod touch, tak i iPad mini má uvnitř čip A8 a úložiště o velikosti 128 GB.

Osud iPadu mini je nejasný. Spekuluje se však o tom, že iPad mini se přestane prodávat poté, co Apple představí nový iPad, který bude mít velikost stejnou jako 7,9palcový iPad mini, ale kvůli zúženým rámečkům dosáhne velikosti displeje 9,7 palců.

apple-old-products-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.