Zavřít reklamu

Společnost Apple dnes sice oznámila opět rekordní zisky, na druhou stranu však zvýšila cenu, za kterou je možné minimálně prodávat aplikace na iTunes App Store. Do dnešního dne mohli vývojáři nabízet své aplikace buď zcela zdarma nebo za minimální cenu 0,79€. To však již neplatí a pokud chcete aplikaci prodávat, musíte jako minimální cenu nastavit 0,89€. To znamená, že každá aplikace prodávaná za minimální cenu zdražila o 0,10€, tedy o zhruba 2,50Kč. Nejnižší cena placených aplikací tak je 22,25Kč, místo 19,75Kč. Apple změnil cenu vůbec poprvé v historii Apple iTunes App Store.

Cena v USA však zůstala stejná a Apple prodává nejlevnější aplikace nadále za cenu 0,99$. Změna tedy nastala kvůli aktuálnímu kurzu dolaru versus Eura. Apple změnil ceny jak v ČR, tak i v SR. Bohužel na rozdíl od Slovenska je Česká republika zemí, která navíc Eura přepočítává na vlastní měnu. Cena za aplikace je tedy následující.

  • Aplikace zakoupena v českém iTunes App Store = 0,89€ =22,1Kč
  • Aplikace zakoupena v americkém iTunes App Store = 0,99$ = 18,9Kč

Rozdíl při koupi aplikace v americkém a v českém iTunes App Store je tak v současné době více 3,2Kč. Apple se tímto krokem snaží vyvážit rozdíl v kurzu mezi Eurem a dolarem, který vznikl od chvíle, kdy iTunes App Store zavedl ceny až do současné doby.

iTunes App Store v ČR

app_store

iTunes App Store v USA

itunes_us

Dnes nejčtenější

.