Zavřít reklamu

Steve Jobs je nejen fenomén pro všechny fanoušky společnosti Apple a technologií, ale také jméno které prodává. Není tak divu že zde dnes máme již druhou recenzi komiksu Steva Jobse. Zatím co první komik s názvem Steve Jobs: konfigurace vnitřního Já, byl věnován převážně duševní rovině Steva a jeho způsobu myšlení, druhý komiks je zcela něco jiného. Díky knize kterou v ČR vydalo nakladatelství Fragment, si přečtete celý životopis Steva Jobse doslvova za pět minut. O překlad z anglického originálu Steve Jobs co-founder of Apple přeložil komiks Slavomír Míča. V ČR/SR je možné komiks koupit za přiměřenou cenu jedné kávy, tedy za 40Kč, respektive 2€ (v kamenném knihkupectví se cena pohybuje okolo 4€).

Osobně nepatřím mezi žádné odborníky na komiksy, ovšem dovolím si říct, že to co uvidíte na stránkách knížečky Steve Jobs – Komiks, jsou opravdu velmi kvalitní kresby, zachycující nejen samotného Steva a další postavy, ale zejména produkty společnosti NeXt, Pixar a Apple v dech beroucí kvalitě. Ona je vlastně chyba, říkát o knížečce Steve Jobs komiks, že se jedná o plnohodnotný komiks. Jedná se o průvodce celým životem Steva Jobse, který zachycuje na několika desítkách kreseb vše podstatné, co se v životě legendy IT průmyslu odehrálo. Každý obrázek je doprovázen stručným, výstižným a přesným komentářem, který popisuje každou důležitou událost v životě Steva.

steve_jobs_komiks

Komiks je skvělým průvodcem pro každého, kdo obdivuje Steva Jobse stejně tak, jako pro každého kdo si chce přečíst skutečně ty nejpodstatnější chvíle v životě Jobse a dozvědět se zásadní věci jako na které škole studoval, že byl adoptovaný, že koupil Pixar a původně s ním vytvářel software pro animace a tak dále. Samozřejmostí jsou pak momenty kdy bojoval s rakovinou, představil revoluční mobilní telefon iPhone. Pokud se vám nechce číst několik set stránkovou knihu Steve Jobs, ale zároveň chcete zjistit ty nejdůležitější fakta o životě a práci Steva Jobse, je komiks určitě vhodnou možností. Je však potřeba pamatovat na to, že se dozvíte skutečně jen holá fakta, obohacená o jednu, maximálně dvě věty.

komiks_steve

Ani přesto, že je komiks velmi stručný a obsahuje fakta, se nemusíte bát že přijdete o důležité informace. Například se dozvíte zásadní filmy, které pomohli proměnit Pixar z neúspěšné společnosti na tvorbu animačního software na společnost, kterou koupi Disney. Dozvíte se za kolik milionů dolarů prodal Steve Jobs společnost NeXt Applu nebo kdo byla jeho žena, se kterou měl tři děti. Pokud by vás však zajímala jména všech tří potomků, musíte již zalistovat v jiné knize. Po přečtení komiksu Steva Jobse, pro vás nebude problém, uvědomit si kým vlastně Jobs byl a proč o něm mluví celý IT svět jako o vizionáři a dokonalém prototypu obchodníka. Komiks je zpracován opravdu velmi kvalitně, černé písmo na žlutém podkladu se skvěle čte a knížečce není vzhledem k její ceně co vytknout. Pokud jste četli životopis s názvem Steve Jobs, jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde, samozřejmě se v komiksu nedozvíte nic nového, i tak vám však může nabídnout obrázky, které si s radostí prohlédnete a zařadíte komiks na vaši poličku, například vedle dalších knih o Stevovi.

komiks_steve_jobs
  • Nakladatelství: Fragment
  • Autor: C. W. Cooke, Chris Schmidt
  • Překlad: Slavomír Míča
  • Počet stran: 40
  • Rok vydání: 2012
  • ISBN: 978-80-253-1432-6
  • Jazyk: čeština
  • Typ comicsu: barevný
  • Vazba: brožovaná
  • Formát: 230 x 150 mm
  • Originální název: Steve Jobs co-founder of Apple

Dnes nejčtenější

.