Zavřít reklamu

Již první výsledky Applu, kdy dokázal prodat za jeden den 2 miliony iPhonů 5, znamenaly rekordy v prodeji mobilního telefonu iPhone. Dnes Apple rozeslal tiskovou zprávu, ve které uvádí, že prodal během víkendu pět milionů kusů mobilního telefonu iPhone 5. Přitom mobilního telefonu Apple předchozí generace iPhone 4s se prodalo za víkend čtyři miliony kusů. Apple také dodal, že více než 100 milionů uživatelů přešlo ve svých přístrojích na nejmodernější operační systém pro mobilní telefony, tablety a multimediální přehrávače, tedy na iOS 6.

„Poptávka po iPhone 5 byla neuvěřitelná a my se snažíme, aby se iPhone 5 dostal do rukou každého zákazníka, který ho chce tak rychle, jak je to jen možné“ uvedl CEO společnosti Apple Tim Cook v tiskové zprávě, kterou jsme před okamžikem obdrželi. „I když jsme vyprodal naše původní zásoby, i nadále dostáváme zásilky iPhone 5 pravidelně a zákazníci si tak mohou objednat nové přístroje. Vážíme si vaší trpělivosti a tvrdě pracujeme, aby byl dostatek iPhone 5 pro každého,“ dodal Tim Cook. „I když jsme vyprodali dosavadní zdroje, obchody i nadále přijímají objednávky a informují o předpokládaném datu dodání,“ dodal.

I když se čísla zdají skutečně ohromující, pro analytiky je pět milionů prodaných iPhonů pět za víkend poměrně zklamání. Většina analytiků odhadovala, že Apple prodá za první víkend osm milionů kusů nového telefonu a vůbec nejhorší scénáře pak podle analytiků předpovídali, že dojde k prodeji šesti milionů kusů za první víkend.

 

apple-pr

Dnes nejčtenější

.