Zavřít reklamu

Poté co z nejnovější testovací verze iOS 6 zmizela aplikace YouTube, která byla součástí operačního systému iOS od jeho první verze, uvedl Google, že pracuje na vývoji vlastní nativní aplikace pro iOS zařízení, která umožní přístup k YouTube. Oficiálně Apple uvedl, že aplikace YouTube zmizela z iOS kvůli vypršení licence, kterou Apple od Google zakoupil. Pokud přejdete na iOS 6, musíte počítat s tím, že tam již aplikaci YouTube nenajdete. Naštěstí si ji můžete doinstalovat zdarma z iTunes App Store. Vzhledem k tomu, že je iOS 6 zatím pouze v testovací verzi, uživatelé nepřišli o možnost využívat YouTube ani na okamžik. Je navíc možné, že příchod YouTube do iTunes App Store znamená příchod iOS 6 již tuto středu po skončení Apple keynote, kterou můžete živě sledovat na Letem světem Applem.

Aplikace je zatím dostupná pouze pro iPhone a iPod touch, ovšem na verzi pro iPad se usilovně pracuje. Bohužel s sebou aplikace pro YouTube přináší kromě snadnějšího přístupu k videím také jednu opravdu nemilou funkci. Pokud si nyní pustíte video, které se jeho majitel rozhodl monetizovat, spustí se před videem reklama, tak jak ji známe z youtube.com.

YouTube-app
  • YouTube chanel: Pokud posunete prst z levého okraje obrazovky do středu, zobrazí se všechny kanály YouTube, které sledujete.
  • Rychlé hledání na YouTube: Aplikace obsahuje našeptávač na který jsme zvyklí z běžného YouTube.com, díky tomu máte možnost hledat videa rychleji. Rovnou se také zobrazí související videa a komentáře.
  • Youtube Share: Nově máte možnost sdílet videa pomocí Google+, Facebooku, Twitteru a přes Gmail.

Dnes nejčtenější

.