Zavřít reklamu

Společnost Apple je výjimečná nejen díky revolučním technologiím a produktům, které představuje, výjimečná je i díky evolučním novinkám, které umí správně načasovat. Není v silách žádných technologů na světe, aby představovali každého půl roku revoluční novinku, která změní svět. Apple však potřebuje neustále prodávat další a další produkty a společnost má ohromné zisky především díky tomu, že přesně času vydání nových evolučních změn.

Apple myslí několik let dopředu, podle některých analytiků společnost dokonce ví, kam její kroky povedou za deset a více let. Možná jste nadávali, že prví iPad neměl kameru, možná vám vadilo, že iPad 2. Generace neměl Retina display, ale koupili byste si všechny tři nebo alespoň dvě verze iPadu, kdyby všechny vychytávky trojky měla také jednička a meziročně se zvedal pouze výkon? Apple přesně ví, jaké novinky do které generace svých produktů přidat tak, aby zákazníky neurazili i v době, kdy se nejedná zrovna o revoluční prvky, ale spíše ty evoluční.

Společnost totiž prodává produkty s tím, že si koupíte každou jejich generaci nebo alespoň každou druhou generaci. Vždy vynechá něco, co je totiž již v době uvedení nového produktu dostupné, ale Applu to chybí. Nikdy se nejedná o nic zásadního, kvůli čemu byste si nový produkt nekoupili, vždy je to však natolik zajímavá věc, kvůli které si koupíte nejen současnou, ale i příští generaci daného produktu.

Stejně jako u hardware, snaží se společnost i u Software který je například v případě operačního systému iOS zdarma, vždy přijít s něčím novým. Uživatele iOS jedna až pět tak sice neměli Turn by Turn navigaci v době, kdy u Androidu i Windows Phone byla běžná, ovšem dostali i s příchodem již šesté verze něco, co je skutečně potěšilo. Tím něčím mohla být již zmíněná navigace. Kdyby totiž Apple stejně jako Google nebo Microsoft přidal všechny vychytávky do iOS jedna nebo dva, neměl by v současné době již čím těšit své zákazníky. Jak je vidět na prodejích, chybějící Turn by Turn navigace neměla na počet prodaných iOS přístrojů žádný vliv, ale na druhou stranu potěšil Apple novináře i uživatele tím, že i v šesté verzi operačního systému, má co přinést a čím uspokojit své zákazníky.

Společnost tedy dokonale ví, kdy s jakou inovací přijít tak, aby sice neztratila zákazníky, kteří budou zklamáni z chybějící funkce, ale zároveň mohla za několik let nebo již v příští generaci svého produktu přinést něco, díky čemu budou uživatelé toužit po další novince z dílny Apple Inc.

Dnes nejčtenější

.