Zavřít reklamu

Jistě znáte legendární vůni produktů Apple, která se šíří při vybalení nového produktu z krabice. Nyní však přichází zcela nová vůně přímo z vašeho iPhone Japonští a čínští uživatelé iPhone přišli na to, že v momentě kdy se jejich přístroj nabíjí, uvolňuje příjemnou vůni. Z 3,5mm konektoru na sluchátka se skutečně může linout vůně, která podle Asiatů připomíná ananas, mango nebo broskvi. Bohužel o vůni jablka hovoří jen malá skupina z dnes již desetitisíců lidí, kteří čuchají ke svému přístroji.

Skupina uživatelé z Asie nejprve začala šířit informace o vůni iPhone nejprve na místních serverech, následně se rozšířily přes mikro blogovací systém SINA. V Jižní Koreji se pak nová zábava uživatelů dostala až do hlavních televizních zpráv. Apple celou situaci okomentoval tak, že doporučil zákazníkům aby telefon nečuchali, vdechují totiž organické rozpouštědlo, které se používá na čištění základních desek a plošných spojů. Během nabíjení telefonu se iPhone postupně zahřívá a dochází k odpařování rozpouštědla.

Jelikož je nám jasné, že budete vůni iPhone testovat, je nutné mít poměrně nový telefon, ze kterého se ještě vůně rozpouštědla nerozpustila. Před „ochutnávkou“ jej nechte minimálně 10 minut nabíjet, aby se zahřála baterie. Pokud budete mít štěstí, ucítíte ze sluchátkového konektoru vůni.

 

*Zdroj: zol.com.cn, cqcb.com


Dnes nejčtenější

.