Zavřít reklamu

V minulých dnech se objevily zprávy o tom, že CEO Applu Tim Cook navštívil ředitelství herního giganta Valve ve státě Washington. Spolu s jeho návštěvou se vynořila spousta spekulací ohledně budoucích plánů kalifornské společnosti. Serveru Cult of Mac se podařilo získat od svých zdrojů důvody Cookovi návštěvy v Bellevue, kterým jsou plány na herní konzoli, která se spolu s připravovanou televizí stane hlavními prostředky, pomocí nichž Apple dobude naše obývací pokoje.

Ona údajná konzole na které by měli v Cupertinu pracovat, by měla být velmi podobná revolučnímu Kinectu, za kterým stojí konkurenční Microsoft. Její uživatelské rozhraní by mělo být zcela postaveno právě na pohybovém a také dotykovém ovládání. Spolu s konzolí se pojí i Apple TV, který by podle zdrojů měla být logicky plně integrována s iTunes a navíc nabídnout i dotykový dálkový ovladač a hlasové ovládání podobné asistentce Siri z iPhone 4S. Televize by se na trhu měla objevit ještě v letošním roce.

apple-valve

Samotné Valve je známo jako tvůrce herní služby Steam, která je synonymem pro hraní na počítači podobně jako iTunes pro hudbu. V poslední době se však vynořují plány, že se Valve pustí právě do oblasti herních konzolí, která by měla využívat právě biometrické technologie k ovládání. Samotný CEO společnosti Gabe Newell se v jenom z nedávných interview k otázce ohledně výroby hardwaru vyjádřil poněkud zajímavým způsobem.

„Víte, pokud budeme muset prodávat hardware, tak budeme. Neexistuje jediný důvod, proč by jsme si měli myslet, že to nedokážeme a pokud je jedinou cestou vyvinout svůj hardware, tak to uděláme. Samozřejmě je nám jasné, že nejde o jedinou možnost, daleko raději bychom byli kdyby to namísto nás udělali lidé, kteří s vývojem a následnou distribucí hardwaru mají bohaté zkušenosti.“

Apple samozřejmě má bohaté zkušenosti s výrobou HW a také jej umí i skvěle prodávat. O čem se skutečně v Bellevue jednalo je však zahaleno tajemstvím a dostupné jsou pouze tyto zákulisní informace. S jistotou jen můžeme říci, že mezi oběma firmami probíhá dialog. Trh s herními konzolemi se může zdát Applu jako další skvělá příležitost pro expanzi. Prozatím zde dominuje Microsoft se svým XBoxem, Nintendo s konzolí Wii a Sony s PlayStationem, které se nyní potýká s vážnými finančními problémy. Apple tak má prakticky volné pole působnosti a pokud na trh opravdu vstoupí, lze očekávat velké změny.

 

Dnes nejčtenější

.