Zavřít reklamu

Na aukčním portálu ebay bylo již v minulosti vystaveno mnoho prototypů Apple produktů nebo historických kousků počítačů Apple. Zřejmě nejvzácnější kousek však může být váš právě teď. MACINTOSH 128k s 5.25″ Twiggy disk drive je unikátní právě svoji mechanikou, kterou Apple chtěl u tohoto stroje původně použít. Velký počet chyb a problémů souvisejících s 5,25″ disketami však donutil společnost nasadit 3.5″ mechaniku od Sony. V prodeji je tak naprostý unikát právě s 5,25″ mechanikou.

Na aukcích se již dříve objevily náhradní díly tohoto stroje, nikdy však nebylo možné získat celý počítač, až doposud. Majitel říká, že se nejedná o stroj postavený z náhradních dílů, ale je to prototyp z roku 1982. Počítač není plně funkční, ale je možné jej zapnout. Klávesnice a myš jsou plně funkční. Počítač je samozřejmě již značně zažloutlý a jeho cena je vysoká, ovšem je nutné brát při koupi v potaz, že kupujete jediný kus svého druhu.

Apple Twigy Drive může být váš za 100 000$, alespoň taková je cena stanová pro příhoz typu kup teď. Pokud se rozhodnete přihazovat, minimální příhoz je 89 995 dolarů. Průběh celé aukce můžete sledovat přímo zde.

CompleteTwiggyMac

TwiggyMacUSpatent

Dnes nejčtenější

.