Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo, kdyby jste byli jediní, kdo by řídil vývoz ropy ze země, nemuseli by jste platit daně, protože by jste je platili sami sobě? Jaký majetek by jste dokázali nashromáždit? Přesně takovou situaci má Brunejský sultán. Je dokonce možné, že je to nejbohatší člověk na světě. Sultán už ani neví co s penězma a tak si založil svou vlastní sbírku automobilů. Jeho sbírká čítá přes 2000 vozů. Přesné číslo jde odhadnout těžko. Garáže nejsou přístupné všem a sultán se nikde moc nechlubí. Zvláštní však je, že sultán se ani v autech moc nevyzná. Sbírku začal budovat pro svého syna a bratra.

O auta je však dobře postaráno. Snad každá automobilová značka má svůj vlastní tým obborníků, kteří se starají o funkčnost aut. Auta stojí v 5 speciálních garážích, které mají speciální klimatizace a regulátory vlhkosti vzduchu.

údajně by mělo být ve sbírce 531 aut značky Mercedes-Benz, 367 Ferrari, 362 Bentley, 185 BMW, 177 Jaguar, 160 Porsche, 130 Rolls-Royce a 20 Lamborghini. Mimo jiné jsou zde zastoupeny snad všechny značky světa.

Na dvě videa z garáže sultána Hassanal Bolkiah se můžete podívat níže:

Dnes nejčtenější

.