Zavřít reklamu

Očekávaný tablet společnosti Apple iPad 3 bude s největší pravděpodobností představen veřejnosti na začátku následujícího měsíce, tedy počátkem března/marce. Poté co jsme oznámili, že se iPad 3 nepředstaví v průběhu února/febuáru, začalo se na zahraničních serverech diskutovat o tom, že by Apple měl uskutečnit již v tomto měsíci mediální akci, na které tablet představí. Spekulace však po několika málo hodinách utichly, když se podařilo zjistit, že rezervovaný sál pro mediální událost, který vzbudil podezřejní na představení iPadu 3, ve skutečnosti rezervovala jiná společnosti než Apple.

Nyní přišel Japonský server Mocotakara s tvrzením, že Apple chystá představení příští generace tabletu iPad na počátek března/márca. Server Mocotakara lze považovat za poměrně důvěryhodný zdroj informací i  přes to, že ne všechny jeho předpovědi se vyplnily. Po zkušenostech z ostatních mediálních eventů společnosti Apple, které se většinou konají v útery, kdy tradičně pomine pondělní záplava zpráv, jenž se objevují zejména v tištěných médiích, které během nedělí z pravidla nevychází. Apple tak zaplní středeční v mnoha případech díky časovému posunu dokonce úterní noviny informacemi o svém novém produktu, jenž by během pondělí, útery nedostali takové množství prostoru díky zprávám z víkendu. Je tedy velmi pravděpodobné, že se mediální akce uskuteční v úterý 6. 3. 2012, případně pak 13. 3. 2012.

Podle dostupných informací vyrobí 85% iPadu 3. generace společnost Foxconn, která se v posledních týdnech stala ostře sledovanou, díky problémům s chováním vůči svým zaměstnancům. Zbývajících 15% iPadů bude na celosvětové trhy putovat z výrobních linek společnosti Pegatron. Stejný poměr rozdělení výrobních nákladů zvolil Apple taktéž při výrobě iPhone 4s. Mezi hlavní novinky iPadu 3. generace by měl patřit display s vysokým rozlišením podobným Retina displeji u iPhone 4/4s, použití procesoru Apple A6 s čtyřmi jádry a rozšíření operační paměti. Je velmi pravděpodobné, že během představování iPad 3 dojde také k představení nové verze operačního systému iOS, tedy verze iOS 5.1, jenž bude přinášet pouze menší změny.

*Zdroj: phonearena.com

Dnes nejčtenější

.