Zavřít reklamu

Apple v noci vydal aktualizaci Airport Utility 5.5.3 dostupnou pro Mac OS X (10.8Mb) a také Windows (10.1MB). Aktualizace řeší problém, díky kterému se mohla ukončit instalace Airport Utility, aniž by si to uživatel přál. Vyžadován je Mac OS X 10.5.7 nebo novější a Windows 7 SP1, Windows Vista SP2 nebo Windows XP SP3. Aktualizace se týká všech majitelů Airport Express, Airport Extreme Base Station a Time Capsule.

Serverům Macrumors.com a 9to5mac.com se podařilo nezávisle na sobě vypátrt náznaky nové generace Time Capsule a Airport Extreme v této aktualizaci Airport Utility. Konkrétně se jedná o následující řetězce kódu, naznačující nové zařízení.

  • „bsUP.productName“ = „Store Apple software updates on this %@“;
  • „bsUP.description“ = „Apple software updates that are copied to this %@ are available to anyone using this network.“;

Jak však dodává server Macrumors.com, podobné kódy se nachází v aktualizacích již od roku 2010 a není tedy jasné, kdy přesně by se mohl nový produkt objevit. Jedno doporučení však máme, rozhodně pokud nemusíte kupovat ihned, vyčkejte s koupí Airport Extreme a Time Capsule ještě několik týdnů, než se s největší pravděpodobností objeví nové verze těchto routerů.

Co bude nového

Nově by Time Capsule a Airport Extreme měly obsahovat procesor Apple A4 nebo Apple A5 Dual-Core a operační systém iOS v upravené podobě. Routery automaticky rozeznají zařízení, která se k ni připojí a zahájí stahování aktualizace software, kterou uloží do své paměti a následně ji nahrají do připojeného zařízení. Dále se nabízí také možnost bližší integrace se službou iCloud.

Dnes nejčtenější

.