Zavřít reklamu

Veľa ľudí ostalo sklamaných, keď Apple odložil predaj bieleho jablčného telefónu štvrtej generácie. Časy sa menia, biely iPhone je za dverami. Pôvodne sa predpokladalo, že biely iPhone bude totožný s tým čiernym, samozrejme po hardvérovej stránke. Prednedávnom sa objavili videá, ktoré na určité odlišnosti poukazujú.

Konečne väčšia kapacita

Podľa videí, ktoré unikli, nový biely iPhone by mal disponovať až 64 GB vstavanej pamäte. Jednalo by sa o podstatné navýšenie kapacity, ktoré by určite potešilo nejedného používateľa, kedže miesta nie je nikdy dosť. Znamená to, že odteraz budú iPhony dostupné v kapacitách 32 a 64 GB?

Nový iOS?

Ako ste si určite všimli, biely 64 GB iPhone disponuje inakším operačným systémom na aký sme momentálne zvyknutý. Pokiaľ sa jedná o pravý iPhone, ide určite o testovaciu verziu iOS. iPhone je určite testovací, kedže na zadnej strane je na mieste pre ozančenie kapacity ,,XX”. Jedná sa o novú verziu iOS na novom iPhone? Tento systém by mal obsahovať viacero noviniek oproti aktuálnemu iOS 4.3.2. Najväčšou zmenou by mal byť multitasking, ktorý by sa zmenil úplne od základov, teda po vizuálnej stránke. Nový multitasking by sa vzhľadovo veľmi mal podobať na exposé, ktoré Mac používatelia poznajú veľmi dobre. Okrem zbrusu nového mutitaskingu by sa zmeny mal dočkať aj Spotlight, ktorý sa významnej aktualizácie nedočkal už dlho. Dočkať by sa mal nového vzhľadu, ktorý je podľa mňa dosť podarený. Podľa videa je zrejmé, že nový iOS by v sebe mal mať zabudovaný Facebook, plus ešte pár ďalších noviniek. Priečinky by tiež mali zmeniť svoj vzhľad, aj keď je tu jedno ALE. Mac OS X Lion bude obsahovať tiež podobné priečinky na aplikácie, aké sú na iOS. Tie boli doteraz vzhľadovo rovnaké na Lione aj na iOS. Podľa videa by sa vzhľad v iOS mal zmeniť, čo by teoreticky malo znamenať aj zmenu vzhľadu v Lione. Tak prečo by Apple prezentoval v každom systéme iné priečinky?

Je tento iPhone skutočne pravý?

Na videách môžete nájsť pár vecí, ktoré ,,nesedia”.  Napríklad ste si mohli všimnúť, že na home obrazovke je iná ikona diktafónu a kalkulačky. Tieto ikony sú identické s tými, ktoré sa v minulosti nachádzali v iOS 3.x. V iOS 4.x boli nahradené novšími s moderným vzhľadom. Ďalšou zvláštnosťou je, že v informáciach o zariadení bola dostupná informácia, ktorá nám hovorila, že iPhone beží na iOS 4.0, čo je už dávno neaktuálna verzia. A práve táto verzia obsahovala tieto novinky, tak prečo sa neobjavili už skôr? Alebo Apple mal pôvodne v pláne uviesť tieto novinky v iOS 4.0, ale nakoniec si to Steve rozmyslel? To sa asi nikdy nedozvieme, ale určite by som privítal takéto novinky. Informácie pochádzajú pomerne od dôveryhodného zdroja – Tinhte, ktorý už v minulosti priniesol pravdivé informácie/fotografie o ešte neuverejnených Apple produktoch.

Záměrně vydáváme dva články na jedno téma v jeden den od dvou redaktorů, můžete si tak porovnat názory a vytvořit si vlastní!

Dnes nejčtenější

.