Zavřít reklamu

game centreGame Center asi netřeba představovat, možná se najde někdo, kdo neví o čem je řeč, dostaňte se tedy do obrazu. Herní centrum (Game Center), je multiplayerový portál, který je dostupný ve všech iOS 4.1 a výše. Jednoduše si přidáváte do přátel své známe, kteří mají také GC, pak můžete proti přátelům hrát některé hry, které podporují tento způsob multiplayeru, za všechny zmíním populární hru Fruit Ninja (recenzi si můžete přečíst zde). Dále také můžete sbírat různé archivmenty a bojovat na dálku v žebříčku o nejlepší skóre. Hry pomalu ale jistě přibývají. Je tak na vás zda se rozhodnete své výsledky sdílet na Game Center od Applu nebo na Open Feint.

Na internetu se během tohoto týdne objevila zpráva, která informovala o tom, že jistému Buzzert1, vývojáři aplikací pro Cydii se podařilo hacknout Game Centr. Zpráva celou komunitu kolem Cydie velice rozhořčila, včetně samotného Jay Freemana, kterého zná většina pod jeho přezdívkou Saurik. Aplikaci, jejíž jméno nebude web Letem Světem Applem uvádět, okamžitě stáhli ze Cydie a vývojář Buzzert1 dostal varování, při dalším podobném podvodu mu bude odebrána možnost umístit své aplikace v Cydii. Buzzert1 uveřejnil i video na server YouTube kde zachytil jak celá aplikace k hacknutí funguje v praxi. Na vlnu kritiky, která se objevila v komentářích pod videm, zareagoval vývojář, tím že zakázal komentáře pod videm. A aby toho nebylo málo. Do světa poslal zprávu, že již brzy můžeme tuto aplikaci očekávat a cestu k nám si vždy najde. Dále také tvrdí, že vše dělá jen pro zábavu.

Závěr
Když se Game Center podaří hacknout obyčejnému programátorovi, věřím, že nebude jediný, který se o to pokusil. Jedná se dle mého o velký problém a to hned ze dvou hledisek. To první je že se může začít objevovat víc a víc programátorů, kteří řeknou NE a nebudou dodržovat nastolené pravidla, co se pak bude dít? Programátorská scéna pro iOS přístroje bude jedna velká anarchie, kde si bude dělat každý, co chce a jak chce. Doufám že Buzzert1 dostane nějaký exemplární „trest“ protože nějaká pravidla tady jsou a musí se dodržovat, stejně jako zákony. To druhé hledisko se týká Game Centeru. Opět mi nezbývá než doufat, že Apple chybu, která umožňuje vlastní editaci výsledků, co nejrychleji opraví, v opačném případě jako by Game Center nebyl. Jeho hlavní funkcí jsou online žebříčky, a když si každý bude moci napsat, jaké číslo se mu zlíbí, nemá smysl o něco „bojovat“. Bohužel moc nechápu co z toho Buzzert1 má. Doufám, že čtenáři Letem světem Applem jsou natolik inteligentní a k takovému podvodu by se nikdy nesnížili. Co si o celé této aféře myslíte vy? Diskutujte níže v komentářích, zajímá nás váš názor.

Dnes nejčtenější

.