Zavřít reklamu

Twitter_iconZástupci sociální sítě Twitter oznámili uzavření smlouvy o spolupráci se společností Apple. Spolupráce se bude týkat hlavně sociální sítě Ping. Podle této smlouvy budou moci uživatelé Twitteru propojit své účty se službou Ping a tak budou moci do svých tweetů vkládat odkazy na  skladby nebo kapely.

Smlouva s Twitterem navazuje na úmysl Applu propojit službu Ping se sociální službou Facebook. Steve Jobs však uvedl, že Apple s Facebookem sice vyjednával, k dohodě k dohodě bohužel nedošlo. Není se čemu divit, protože pro Facebook není Ping žádným přínosem. Apple by musel společnosti Facebook nabídnout něco, co by pro ni bylo zajímavější (ať už z finančního nebo nebo například reklamního hlediska). K tomu bohužel nedošlo a pravděpodobně již ani nedojde. V úvahu nepřipadá ani odkoupení Facebooku jehož hodnota se pohybuje kolem 25 miliard dolarů. Zakladatel společnosti Mark Zuckerberg se nechal slyšet, že by Facebook nikdy neprodal, jelikož by to pro něj byl podobný pocit, jako kdyby prodal své vlastní dítě.

175 milionů uživatelů Twitteru sice není tak zajímavá cifra jako 500 milionů návštěvníku Facebooku, ale Apple může být rád i za ně. Apple doufá, že tímto krokem pomůže svou sociální síť, která je zaměřena převážně na hudbu, rozšířit mezi větší masu lidí. Dosud byl Ping oproti konkurentům jen malým kuřetem na dvoře plném slepic.

Pro připomenutí dodávám, že Apple svou sociální síť Ping představil v září společně s uvedením mobilního operačního systému iOS 4.1 a novými verzemi multimediálních přehrávačů iPod.

Dnes nejčtenější

.