Zavřít reklamu

Apple shop bagNa česko.slovenských internetových diskusiách koluje veľa dohadov ako a či sa dá vôbec nakupovať s kreditnou ktartov z naších končín v Americkom Applestore, aká je daň a iné.Vela z nich sú len domienky ktoré sú nepravdivé. Preto Vám teraz poskytnem moju osobnú skúsennosť s nakupovaním v Apple stori a popíšem ako celý proces nákupu (konkrétne iPadu ) v Americkom Apple stori prebiehal .

Objednávka

Hneď prvý deň po prílete do New Yorku ako pravý jabĺčkar som zamieril priamo do Apple storu na 5 evenue. Tradične tam bolo neskutočne veľa ludí a ak som sa chcel pohrať s akým koľvek prístorojom, ktorý tam bol vystavený som musel zviesť  doslova boj, akožto väčšina Američanov používam mimochodom Apple stori ako zdroj bezplatného Internet kaffé a vedia pri jednom počítači presedieť dosť dlhú chvúľu. Po vystáti 30minútovej fronty k pokladni mi bolo povedané že iPady nemajú a musím si ho dodatočne doobjednať. (s čím som počítal ) ale nevadilo mi to. Predávači v obchode boli nadmieru prívetiví a perfektne som sa s nimi porozprával o Appli ako takom. Ich angličtina bola zreteľná a hovorili pomaly takže som sa s nimi perfektne dorozumel.

retail-fifth-ave-gallary1

Na môj email mi vzápätí prišla správa o objednávke. Dosť ma prekvapilo že všetky emaili boli tak povediac „suché“ . Obrázky ktoré boli s najväčšou pravdepodobnosťou priložené k emailu sa vôbec nezobrazlili.

kúpa

Kždý deň som nedočkavo refreshoval svojho emailovéhoklienta v snahe uvidieť email od apple že môj iPad je už na predajni. Dodávky iPadov boli v tej dobe 7-10 dní. celkom ma nažhavilo keď som na 7 deň objavil email od apple ale po prečítaní som zostal opäť chladný akožto to bolo iba upozornenie že ma posúvajú na prioritnú listinu.

apple mail jpg
apple lsa jpeg

V 10 deň od objednania som sa konečne dočkal ! Môj email prišiel a ja som okamžite vyrazil do preplneného Apple storu. Vystál som si frontu na iPad a išlo sa platiť! Cena za 32 gb Wifi iPad je uvádzaná na internete 599dolárov. V poklaladni mi však predavač uviedol cenu za ipad 660 dolárov , čo ma celkom zaskočilo lebo na internete sa dá o 30 dolárov viac kúpiť 64 gb verzia. Americká Tax v mojom prípade činila rovných 53,16 amerických dolárov. (Tax sa mení vzhladom na jednotlivý štát v USA) Predavač si naúčtoval (bez môjho vedomia) sprepitné vo výške 7,84 dolára. No nič musel som platiť. Logicky som teda siahol po platobnej karte a podal ju predávačovi a ten mi ju podal naspäť. Zostal som zaskočený , lebo z prvu som nepochopil prečo ju nechcel prijať a preto som logicky siahol po druhej VISA karte. Ale aj tú mi odmietol. Povedal mi , že moja karta nesie označenie electron (európske karty ktoré majú lepšie zabezpečenie) a terminály ktoré v Apple stori majú tento druh platobných kariet nevedia prečítať. Zostal som zaskočený a predávač si to zjavne všimol a preto mi navrhol ísť k najbližšiemu bankomatu a vybrať peniaze tam . Detailne mi popísal cestu a tak som nemal problém tam trafiť a vybrať peniaze. Po opätovnom návrate do Apple storu ma predavač už čakal a pustil ma dopredu aby som nemusel znova čakať v dlhej fronte. Zaplatil som . Dostal som iPad avšak bez dokladu o zaplatení , ktorý mi prišiel na druhý deň do Mailovej pošty.

Zhrnutie

-Ak idete čokoľvek kupovať do apple storu tak rátajte s tím že minimálne pól hodinu v obchode strávite

-Ak Apple uvádza na internete dodávku tovaru typu 1-3 dni tak musíte rátať so zĺhavejšov alternatívou

-Pripravte si kreditnú kartu pokial možno nie electron !

visa_electron

– Pokial idete platiť v hotovosti tak zoberte si so sebou viac ako cenu prístroja kturú môžete nájsť na internete

– vela šťastia , pevné nervy a prajem príjemný zážitok! Lebo na takú atmosféru ako zažijete v Apple stori len tak lahko nenarazíte :D

Ak máte vlastné skúsennosti s nakupovaním Apple Stori tak neváhajte a podeľte sa s nami v diskusií podčlánkom !

Dnes nejčtenější

.