Zavřít reklamu

Web snapperKeď sme v situácii že potrebujeme spraviť screenshot nejakej webovej stránky ktorá je obsiahlejšia a presahuje rozlíšenie vášho MACa, tak nemáme veľa možností ako to rýchlo a elegante vyriešiť. Vtedy skúste použiť aplikáciu “Web Snapper” od firmy TASTY APPS. Ako? Jednoduchým pretiahnutím url adresy z webového prehliadača do okna aplikácie. Potom kliknutím na ikonu “download” dáme  screenshot www stránky stiahnuť a uložiť do PDF súboru. Dostupné sú aj možnosti BMP, GIF, JP2, JPEG, PNG alebo TIFF. Do aplikácie si môžeme predpripraviť viacej url adries a vytvoriť z nich jeden multistránkový dokument. Pred samotným vytvorením si môžeme zvoliť poradie v akom budú v dokumente web stránky zobrazené.

Screen shot 2010-05-04 at 6
Screen shot 2010-05-04 at 6

Rovnakým spôsobom, kliknutím na ikonu obálky pri url adrese možeme vytvoriť nový mail ktorého obsahom bude predmetný screenshot. Aplikácia tiež umožňuje nainštalovať do toolbaru v Safari tlačidlo programu po stlačení ktorého sa nám práve zobrazená stránka pridá do fronty na stiahnutie v aplikácii Web Snapper.

Táto aplikácia dá sa povedať že je jednoúčelová a asi nebude každodenne používaná ale keď príde jej čas nebudete si vedieť predstaviť prácu bez nej.

Štandardné klávesové skratky v MAC OS X na spravenie screenshotu:

cmd + shift + 3 = fullscreen screenshot

cmd + shift + 4 = výrez podľa výberu

cmd + shift + 4 + space = výber okna

Web Snapper: http://www.tastyapps.com/

Jan Caran

twitter.com/jcaran

Dnes nejčtenější

.