Zavřít reklamu

Microsoft CortanaVe světě virtuálních asistentů je Microsoft a jeho Cortana jistě jedna z nejpropracovanějších možností. Hned vedle Google Now a Siri se staví do popředí trojice nejvíce používaných a nejefektivnějších virtuálních asistentů současnosti. Microsoft ale nechce zůstat jen u své mobilní platformy a proto s Windows 10 zamířila Cortana také na desktop a nově společnost chystá její rozšíření na konkurenční iOS od Applu.

Už na začátku měsíce se potvrdily informace, že Microsoft skutečně Cortanu pro iOS chystá a nyní tuto informaci potvrdil samotný server TechCrunch, který napsal, že společnost už začala zvát první šťastné beta testery do svého programu. Uživatelé, kteří mohou testovat Cortanu jsou zváni do aplikace přes TestFlight, který nově umožňuje pozvat až 2000 testerů.

Cortana pro iOS bude bohužel omezena ve srovnání se svou Windows verzí a Microsoft už potvrdil, že například příkaz „Hey, Cortana“ nebude dostupný pro iOS uživatele. Společnost se tak snaží zaměřit zejména na uživatele vlastnící iPhone nebo iPod a zároveň PC s Windows, kterých je požehnaně a kterým tak chce nabídnout jednotnou virtuální asistentku, která bude výsledky synchronizovat mezi zařízeními.

Prozatím není známé datum vydání, ale podle společnosti bychom se měli dočkat do konce roku 2015. Níže se prozatím můžete podívat na první screenshot.

Cortana iOS
Cortana

*zdroj: twitter, iphonehacks

Dnes nejčtenější

.