Zavřít reklamu

Inkvaders

Inkvaders je povedená 2D střílečka s jednoduchým dějem a to osvobodit zemi a měsíc od mimozemšťanů. I když vás nečekají žádné úkoly a mise, tak vám garantuji, že vás tato hra chytnete a strávíte u ní klidně i pár hodin vkuse.

Ovládání hry je velmi snadné a intuitivní a všechny možnosti ovládání a krátký tutoriál vám předvede vše co vás potká ve hře. Na spodní části displeje jsou čtyři tlačítka. Na pravé straně pro střelbu a pro létání a na levé straně pro pohyb. V pravém rohu je tlačítko na změnu zbraně a vedle něj na středu tlačítko pauze.

mzl.gqtlymeh.480x480-75

Grafika je moc povedená, vlastně je to důvod proč jsem si hru koupil a začal hrát. Všechny objekty a postavy,zbraně a pozadí je formou vystřihovánky a ne zrovna přesně vystřižené. Dle mě prostě bombastické. Efekty jsou dobře propracované, když se mimozemšťana rozstřílíme, tak se slabší zbraní mu prostřelíme hlavu a ta se roztrhne a nebo se silnější ho roztrháme na kousky. Sem tam v pozadí kosmická loď unese dům a nebo krávu.

mzl.jxgdpawp.480x480-75mzl.osznkpkq.480x480-75

Děj hry má dvě fáze. Osvobození a zbavení měsíce od mimozemšťanů a následně zemi. K dispozici máme tři úrovně obtížnosti. Začínáte se dvěma základními zbraněmi. Zbraně jsou tří druhů: laserová, střelná a těžký kalibr( něco jako raketomet). Dvakrát za kolo potkáte automat ve kterém si můžete dokoupit zdraví, náboje, vylepšit zbraně a nebo doplnit jetpack na létání, ten se ale sám dost rychle doplňuje. Peníze získáváte za zabíjení mimozemšťanů a sbírání meteoritů. Meteority jsou rozděleny na tři barvy podle hodnoty a obtížnosti polapení. Nejmíň hodnotný je žlutý meteorit, který stojí na místě a nepohybuje se, dále zelené obtížnější ty už lítají a lehce mění směr a nejtěžší v barvě červené, které je nejtěžší polapit. Další bonusy najdeme na zemi v podobě nábojů, života nebo bonusu na lítání. Jednou za kolo je na zemi fialová bedýnka s písmenem R a když si ji sebereme objeví se na displeji PUSH a začne hrát akční hudba a ze všech stran se na vás pohrnou desítky mimozemšťanů.

mzl.qybndwrh.480x480-75mzl.simttgod.480x480-75

Hra se stále opakuje jen si vylepšujete zbraně a potkáváte odolnější protivníky nic nového nečekejte. I přes tyhle nedostatky sem hru dokázal hrát 4hodiny vkuse. Poutavá grafika, výborný zvukový doprovod s možností si nechat hrát iPod vás táhne dál a dál. Každý přece jen chce vidět co bude na konci. Za cenu 0,79 euro je  hra dobrá volba.

Hru Inkvaders zakoupíte v iTunes App Store za 0.79 Euro zde .

Spore Creatures

Hra Spore Creatures je pokračování úspěšné hry Spore. Hra se nese ve stejném duchu. Ovládání, grafika, hudba jen už nejsme s buňkou ve vodě ale máme příšerku na souši.

Ovládání hry je pomocí pohybového senzoru a sem tam musíme na něco kliknout na displej. Je to příjemné a určitě lepší než kdyby jsme museli klikat pro pohyb příšerky po displeji, jedinou nevýhodu vidím v mírné nepřesnosti díky senzoru, ale dá se na to zvyknout.

mzl.ezbnbcqu.480x480-75

Grafika i zvuk je stejně jako u prvního dílu velmi kvalitní. Je vidět že vývojáři nezaváhali. Okolí je vyladěné do posledního detailu a nenapadá mě nic co bych mu mohl vytknout. Animace jsou také pěkně propracované a po stránce úpravy hra nemá chybu.

mzl.bsbfyawx.480x480-75mzl.ujhrwsry.480x480-75

Děj hry nás zavede na výpravu po souši. Zde je oproti prvnímu dílu novinka a to hlavní mapa s jeskyněmi za kterými se ukrývají úkoly. Jednotlivé úkoly spočívají v požírání menších příšerek a tím získávání DNA a vylepšování se + objevování nových věcí(nohy, pařáty, zuby, drápy apod.) Samozřejmě vývojáři neopomněli i cizí příšerky  s kterými se můžete skamarádit a nebo znepřátelit. Hra je pojata jako obdoba počítačové verze, ale bohužel dost zjednodušené.

mzl.hujwngxe.480x480-75mzl.wwzosmkj.480x480-75

Celkové hodnocení si u mě Spore získalo velmi kladné. Po grafické a zvukové stránce není nic co vytknout jen u ovládání bych varoval na skutečnost, že se hra musí hrát v sedě nebo v leže. Díky ovládání přes iPhone akcelerometr si holt v leže moc nezahrajeme a to je trochu škoda:P Komu se líbil první díl, tak druhým bude určitě nadšený.

Hru Spore Creatures v iTunes App Store za 5.49 Euro zde .

Dnes nejčtenější

.