Zavřít reklamu
  • Ukradený iPhone X #9738

On ho vzal a ihned vypnul. Přihlásila jsem se do iCloud v neautorizované prodejně Apple a pak i doma a telefon tam byl vidět (jen vypnutý). Dokonce mi přišly o přihlášení maily. Večer, než jsem šla na policii, najednou zmizel. Za celou dobu telefon nezapnul, takže musel celé přihlášení nějak obejít a celý ho restartovat. Navíc jsem tam měla funkci Face ID a na iCloud bylo nastaveno dvoufázové ověření - proto tam šlo jen zadat režim ztráty a nic víc. Na iCloud podpoře mi odhlášení potvrdili.

Takže i kdyyby znal mé heslo do iCloud, přišel by mi mail o přihlášení z jiného zařízení, nebo by musel telefon zapnout.

Ukradený iPhone X #9739

Ak by si mala zapnuté odosielanie poslednej polohy, iPhone ju pred vypnutím odošle, je jedno či ho vypol hneď alebo o desať hodín.

Keďže si používala iCloud, tak ostávajú len dve možnosti, používala si veľmi jednoduché heslá, alebo ťa dotyčný poznal.
    Verzia s tým, že by to obišiel neexistuje. iCloud sa nedá obísť.

Aby vypol Find my iPhone, odhlásil ťa a iPhone používal ako svoj musel by sa najprv dostať cez FaceID, teda zadať štvor, šesť, alebo viacznakový kód. Aj keby sa mu to podarilo, v nastaveniach pri pokuse odhlásiť tvoje Apple ID s iCloudom, prípadne vypnúť Find my iPhone si telefón vyžiada heslo k tvojmu Apple ID. Ak to nebolo heslo v štýle "Heslo123", ale normálne, nemá šancu ho uhádnuť bez toho aby ťa poznal, čím sa opäť dostávame k tomu, že je pravdepodobné že ťa zlodej poznal.
    Neobíjdeš to.

Mimochodom, v akej neautorizovanej predajni Apple?

Ukradený iPhone X #9740

Je také možné, že ti přišly na phishingové maily... Tohle je teď nová praktika zloďějů. Kamarádovi se stala stejná věc. Někdo mu ukradl telefon, pak přišly e-maily, které vypadaly jako od Applu, žádající o přihlášení k nalezení telefonu. Člověk se pak přihlásí a iPhone je pryč. 🙂

Ukradený iPhone X #9741

Jak je to vlastně s funkcí "Find my iPhone", pokud jsou vypnutá připojení k internetu? Pokud ztratím telefon a nemám na něm zapnutá mobilní data, ani není na žádné Wi-fi tak se na něho na dálku nepřipojím ne? Stejně tak je možné, že zloděj vysunul sim kartu, v tom případě telefon neodešle svoji poslední polohu před vypnutím, či se mýlím?

Ukradený iPhone X #9742

Ano, je to tak, neodesle se nic. Ale odešle se poloha prvniho bazaru v kterem to zkusi zapnout a aktivovat.
    Mimochodem dnes se iphony kradou spíš na díly, proste se rozebere, display, zada, case, kamery... to vsechno se dá použít a tomu zlodeji dva litry bohate stačí.

• Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.
.