Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: iPhone 7 – nepříjemné chrastění čočky #11869

    Filip7 píše:

    svejdam píše:
    Takže když jsem koupil iphone v BestBuy v USA, mohu bez problemu reklamovat u všech autorizovaných resellerů?

    Ano, první rok je mezinárodní záruka, i kdybys koupil iPhone u čínskýho překupníka, můžeš vesele přijít do iStyle a oni se musí pokusit problém vyřešit. Do kdy platnou máš záruku (ten 1 rok) se můžeš podívat do Nastavení -> Obecné (u čínskýho překupníka je záruka od chvíle, kdy to on koupil)

    Záruka Applu snad běží od chvíle první aktivace iPhonu, ne od chvíle, kdy krabice zakoupí nějaký překupník, ne?

    Odpověď: Internetový prohlížeč #11820

    adbernau píše:
    Safari, proč něco jiného? 😀

    Protože ne každý majitel iPhonu má taky MacBook 🙄

    Odpověď: Koupě Series 3 v roce 2019 #11823

    Šmarjá, to je tak složitý vyhledat si rozdíly mezi S3 a S4? 😀 Samozřejmě že ty základní vlastnosti pořídí i starší generace, dokonce první série zobrazuje hodiny a notifikace 🙄

    Odpověď: Nový uživatel – cca 4 měsíce – dotazy #11724

    Produkty Applu všeobecně moc nepočítají se složkami. Nemůžeš si ukládat ani hudbu ani fotky ani dokumenty do libovolných složek, vše třídí aplikace na základě nějakých tagů, taková je filozofie Applu. Pokud chceš mít v iPhonu hudbu, doporučuji věnovat čas správnému otagování (autor, album, rok, žánr, foto alba), vím, že písničky stažené z internetu mají ty tagy divoké. Playlisty tvůj problém vyřeší, v iTunes to není taková dřina, prostě si vybereš nějaké skladby a hodíš do playlistu "smutné písničky". Výhoda je, že jednu písničku můžeš mít v několika playlistech, i když je fyzicky v telefonu jen jednou.

    Stejně je to s fotkami, všechny máš na jedné hromadě, seřazené podle data, ale můžeš je třídit i podle místa... Pokud rád dáváš fotky do složek (třeba Dovolená 2018, Oslava narozenin...) tak vytvoříš alba. Nikdo tě nenutí fotky prohlížet v tom všeobecném přehledu, můžeš trávit většinu času v těch albech, jako by to byly složky. Mimochodem fotky v tom přehledu se dají i skrýt (symbol čtverce se šipkou).

    S tím pauzováním hudby to moc nechápu. Já když zastavím přehrávání, tak se mi i za několik dní začne hudba přehrávat přesně na tom místě, kde jsem skončil.

    Odpověď: Budik #11683

    Není možné, že si vždy vybere nějakou písničku, kterou potom z iPhonu smaže? V takovém případě se opět nastaví základní vyzvánění.

    Odpověď: Oznámení a fotoaparát #11547

    Povolení používat fotoaparát / mikrofon / oznámení / polohu atd. dáváš aplikacím vždy jen při prvním spuštění té aplikace. Otevři nastavení, dole mezi aplikacemi si najdi tu, která tě zajímá a podívej se, co máš zaškrtnuté a co ne. Notifikace se dají upravit taky ke každé aplikaci zvlášť, zase to najdeš v Nastavení > Oznámení.

    Pokud ti třeba Instagram nezobrazuje oznámení a máš je určitě pro tuto aplikaci zapnuté, podívej se, jestli si třeba nevypnul aktualizaci na pozadí (Nastavení > Obecné > Aktualizace aplikací na pozadí).

    Odpověď: Skúsenosti s ovládaním XS MAX #11358

    Já jsem přešel z iP7 na iPX a z ovládání mě štve jen to, že ovládací centrum se nyní vytahuje z pravého horního rohu, místo spodního kraje. A navíc prvky v tom ovládacím centru, jsou nelogicky u horního okraje, zatímco u starších iPhonů jsou u spodního. Dříve jsem pořídil zapnout / vypnout mobilní data, nebo wifi jednou rukou, teď musím dvakrát stáhnout displej do půlky (funkce dosah). U verze MAX to bude ještě horší.

    Odpověď: Kondice baterie #11402

    Včera jsem koupil 4 měsíce používaný iPhone X a slečna, od které jsem ho koupil, mi poslala screenshot, na kterém byla kondice baterie 99%. Po obnovení do továrního nastavení a mém přihlášení je tam zase 100% 😀 Takže tomuto údaji nelze příliš věřit.

    Odpověď: Černé pozadí na OLED displeji #11411

    Jasně, ale já se ptám na konkrétní aplikaci, protože stačí, aby bylo pozadí jen trochu šedé a pixely svítit budou. Na iPhonu 7, který teď mám, nijak nezjistím, jestli je pozadí ve čtečce skutečně černé. Tmavý režim na Twitteru a mnoha jiných aplikacích pracuje s odstíny šedé barvy a tak výhodu OLED displeje nevyužije.

    Odpověď: iPhone přes USB přestává reagovat #11163

    petriPhone píše:
    Já videa a fotky z iPhone přenáším do PC s Windows jedině přes one drive. Je to rychlé a spolehlivé.

    Tak s tím mám opačnou zkušenost. Ono záleží i na rychlosti připojení k internetu, ale celý ten proces mi prostě přišel složitější a pomalejší, než jen propojit PC s iPhonem kabelem, odemknout ho otiskem prstu a přes průzkumníka si přetáhnout ta videa, která potřebuji. Onedrive mi přešel vždy zasekaný, nehledě na to, kde jsem ho spustil.

    Odpověď: iPhone 7 128 GB vs. iPhone 8 64 GB #11148

    Musíš se zaměřit na jejich rozdíly a pak sám rozhodnout, který s těch rozdílů je pro tebe důležitý a který ne.

    Novější iPhone má samozřejmě větší výkon. Při běžné práci to příliš nepoznáš (i iP7 je dost rychlý), jestli chceš hrát hry, nebo zkoušet rozšířenou realitu, pak už asi ano. Oba telefony mají přibližně stejnou výdrž baterie (iP8 má nižší kapacitu, ale spořivější procesor).

    Jaké jsou tvé nároky na fotoaparát? Pokud jen běžně fotíš, pak stačí iP7 (fotí náramně), pokud fotíš často a rád, třeba v horších světelných podmínkách, tak ber iP8. Stejně tak natáčení videí. Jestli natáčíš zřídka, budeš spokojen s iP7, pokud často, oceníš rychlejší ostření, lepší zpomalené video a další vylepšení.

    Jestli si někdy aspoň trochu přemýšlel o bezdrátovém nabíjení, tak jdi do osmičky. iPhone 8 má o něco hlasitější reproduktory. Displej podporuje technologie HDR a True Tone (změna teploty barev v závislosti na okolním světlu).

    A co se týče té konstrukce, tak iPhone 8 je o malinko těžší, ale prý se to sklo smeká v ruce méně, než hliník.

    Já osobně mám iPhone 7 a osmička pro mě nebyl takový rozdíl, abych si ji koupil, ale kdybych si kupoval první iPhone a rozmýšlel mezi těmito dvěma, tak bych vzal ten novější.

    Odpověď: Jaký držák do auto pro iPhone XS #11040

    Prostě zajdi do Tesca a kup si tam držák za 150Kč 😀
    Dá se chytit do mřížky výdechu i přísavkou na okno, telefon může být vertikálně i vodorovně, chytneš tam telefon různých velikostí... Nevím, co víc potřebuješ?

    Odpověď: iphone 7 nebo iphone 8? #11019

    Musíš se zaměřit na jejich rozdíly a pak sám rozhodnout, který s těch rozdílů je pro tebe důležitý, který ne.
    Vyšší výkon iP8 při běžném používání příliš nepoznáš. Jestli se ti bude nějaká aplikace otevírat o pár desetin vteřiny rychleji...? Jestli chceš hrát hry, nebo zkoušet rozšířenou realitu, pak už asi ano.

    Jaké jsou tvé nároky na fotoaparát? Pokud jen běžně fotíš, pak stačí iP7 (fotí náramně), pokud fotíš často a rád, třeba v horších světelných podmínkách, tak ber iP8. Stejně tak natáčení videí. Jestli natáčíš zřídka, budeš spokojen s iP7, pokud často, oceníš rychlejší ostření, lepší zpomalené video a další vylepšení.

    Jestli si někdy aspoň trochu přemýšlel o bezdrátovém nabíjení, tak jdi do osmičky. iPhone 8 má o něco hlasitější reproduktory. Displej podporuje technologie HDR a True Tone (změna teploty barev v závislosti na okolním světlu).

    Rozdíl je i ve velikosti paměti v základní variantě. iPhone 7 32GB a iPhone 8 64Gb.

    A co se týče té konstrukce, tak iP8 je o malinko těžší, ale prý se to sklo smeká v ruce méně, než hliník.

    Odpověď: iPhone XS – kondice baterie #10946

    Já mám po roce a dvou měsících na iPhonu 7 ještě 99%
    Dvě procenta za 14 dní by na baterii neměly zmizet (to by si za chvíli byl na nule), ale může to být jen nepřesnost měření té aplikace Applu. Zkusil bych nějakou jinou aplikaci z Appstoru, co změří ona.

    Odpověď: Notifikace na zamčené obrazovce #10913

    Myslím si, že to nastavit nelze. Telefon to bere tak, že pokud si jednou viděl notifikaci na zamčené obrazovce (a nereagoval si), zkrátka už o ni víš, ale není pro tebe důležitá. Takže ji odstraní ze zamykací obrazovky, jakože už zhlédnutou. Pořád tě upozorňuje třeba červeným číslem u ikonky emailu. Jinak starší oznámení lze zobrazit na zamykací obrazovce tažením nahoru (ne tažením té spodní čárky u X).

.