Zavřít reklamu

Kto všetko bude mať na starosti výrobu procesorov pre iPhone 6? Prakticky až doteraz sme sa stretávali len s tým, že procesory pre novú generáciu telefónu iPhone budú vyrábať dvaja výrobcovia, ktorými sú TSMC a Samsung. Lenže podľa Weiphone.com môžeme očakávať, že vo výrobnom procese procesorov Apple A8 budú figurovať až štyri rôzne spoločnosti, ktoré budú úzko spolupracovať, aby dokázali vytvoriť požadované množstvo čipov Apple A8. Tieto čipy sa budú ukrývať v iPhone 6 a ako už býva zvykom, aj v novom iPade.

Výrobu samotných matematických procesorov Apple A8 budú mať údajne na starosti štyria dodávatelia. Po boku TSMC sa však stretneme s procesormi od spoločností Advanced Semiconductor Company, Amkor Technology a STATS ChipPAC. Pravdivosť tvrdenia je však celkom otázna, keďže na začiatku tohto týždňa sa objavili informácie, že pomerne veľkú časť procesorov vyrobí Samsung vo svojej továrni v USA. Je možné, že Apple nakoniec od dohody so Samsungom ustúpil, najmä ak si uvedomujeme, že aktuálny stav medzi týmito dvoma spoločnosťami je veľmi napätý. Súd totiž vyhlásil, že Samsung musí zaplatiť $930 miliónov za porušenie patentov spoločnosti Apple.

Podľa toho, čo sa objavuje v tvrdení serveru Weiphone ďalej, by sme mohli očakávať, že TSMC bude vyrábať procesory pomocou svojho 20-nm výrobného procesu, vďaka čomu budú procesory výkonnejšie a zároveň úspornejšie. V súvislosti s čipmi Apple A8 sa dokonca objavili špekulácie, že procesor ponúkne 4 jadrá, podobne ako väčšina špičkových smartfónov so systémom Android. Weiphone ďalej uvádza, že spoločnosť ASE prevezme približne 20% všetkých objednávok, zatiaľ čo spoločnosti Amkor a STATS ChipPAC prevezmú 40% výroby. TSMC bude mať na starosti zvyšných 40%, no zároveň bude hlavným dodávateľom Touch ID.

TSMC-factory
*Zdroj: weiphone.com

Dnes nejčtenější

.