Zavřít reklamu

Budúcnosť výroby iPhone môže byť veľmi zaujímavá. Server Wall Street Journal priniesol zaujímavé tvrdenie, že Foxconn by v budúcnosti mohol uzavrieť spoluprácu s Google. Záujmy oboch spoločností sa totiž stretávajú v robotike. Foxconn by chcel do svojich tovární nainštalovať robotov, ktorí by zjednodušili výrobu zariadení, zatiaľ čo Google by chcel takýchto robotov vyrábať. Pokiaľ by tieto dve spoločnosti uzavreli spoluprácu, znamenalo by to, že v budúcnosti to bude Google, kto bude vyrábať telefóny iPhone.

Foxconn by tak urýchlil výrobu produktov vo svojich továrniach, čo by bolo veľké plus pre Apple. V súčasnosti sa na výrobe jediného telefónu iPhone podieľa až 600 pracovníkov Foxconn, pričom tí musia denne vyrobiť stovky, ak nie tisícky kusov telefónu. Výroba by bola tým pádom urýchlená a Apple by už nemusel hlásiť, že nemá dostatok kusov nového iPhone. Spolupráca medzi Google a Foxconnom môže byť bližšie, než sa na prvý pohľad zdá. Podľa informácií dostupných informácií sa totiž predstavitelia Foxconnu stretli s Andym Rubinom, teda s bývalým vedúcim pre vývoj Androidu.

Google medzitým za posledný rok zakúpil 8 spoločností vrátane Boston Dynamics, ktoré sa zaoberajú robotikou a preto je možné, že svoje prvé prístroje nainštaluje práve do tovární Foxconnu. Spoločnosť verí, že robotika by vedela v továrniach vyriešiť problém s pracovnými podmienkami v krajine, najmä ak ide o počet odpracovaných hodín. Zároveň sa ale špekuluje, že Google by vytvoril vlastný operačný systém pre robotov, ktorý by mohol fungovať na rovnakom princípe ako Android na smartfónoch. Nakoniec je možné, že Google bude robotov využívať k výrobe vlastných smartfónov a zariadení priamo vo svojej vlastnej továrni.

tim-cook-foxconn
*Zdroj: WSJ

Dnes nejčtenější

.