Zavřít reklamu

Apple TV Remote iconApple včera večer vydal novou a hlavně kompletně přepracovanou verzi své aplikace Apple TV Remote pro iPhone, kterou můžete použít pro ovládání své Apple TV 4. generace a starších. Apple novou aplikaci představil již v červnu na WWDC a ještě tentýž den ji vypustil jako beta verzi pro registrované vývojáře. Nyní se po více než měsíci dostává aplikace Apple TV Remote i mezi běžné uživatele.

Nová aplikace promění váš iPhone (resp. jeho dotykovou obrazovku) v ovladač Siri Remote, který se k Apple TV dodává. Aplikace je navržena tak, abyste iPhonem mohli ovládat Apple TV stejně pohodlně, jako zmíněným dálkovým ovladačem, což je umožněno díky dotykové obrazovce a Bluetooth technologii, pomocí které iPhone s Apple TV spárujete.

Pokud například na Apple TV přehráváte skladbu nebo film, můžete přehrávání přes aplikaci na svém iPhonu ovládat. Díky Remote tak můžete přehrávání pozastavit nebo posouvat dopředu či dozadu.

To nejlepší na nové aplikace ale je, že je díky ní mnohem jednodušší zadávat v tvOS text, tedy například uživatelská jména a hesla. Pokud se totiž na Apple TV objeví textové pole, na iPhonu vyjede klávesnice a vy můžete začít okamžitě psát. Doposud bylo nutné zadávat text přímo na klávesnici tvOS, což bylo poněkud dost zdlouhavé.

Díky tomu, že iPhone stejně jako Siri Remote disponuje gyroskopem a akcelometrem, je možné telefon použít i jako herní ovladač při hraní her na Apple TV.

Aplikace Apple TV Remote vyžaduje minimálně iOS 9.3.2 nebo novější a je kompatibilní s aktuální verzí tvOS 9.2.2. Použít ji je ale možné i s Apple TV 2 a Apple TV 3.

[appbox appstore id1096834193]

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.