Zavřít reklamu

Jednoho čtvrtečního rána v roce 2005 sedl Steve Jobs ke svému Macu a napsal CEO společnosti Adobe, kterým byl v té době Bruce Chizen, poměrně zajímavý mail, ve kterém je vidět styl, jakým Steve jednal nejen se svými zaměstnanci a kolegy, ale také s lidmi z jiných společností. Steve se totiž dozvěděl, že Adobe nabírá zaměstnance z Applu a to ho rozčílilo. Sedl ke klávesnici a napsal mail.

Bruce,

Adobe začalo rekrutovat zaměstnance z Applu. Už jste najali jednoho člověka a zajímáte se o spoustu dalších. S našimi náborovými zaměstnanci mám stále zásadu, že nenabíráme lidi ze společnosti Adobe. Zdá se, že máte jinou politiku. Jeden z nás musí změnit svou politiku. Dej mi prosím vděte kdo. Steve. 

Bruce mu ještě toho dne odpoledne odepsal a napsal následující mail.

Myslel jsem si, že jsme se dohodli, že nebudeme přijmat žádné zaměstnance na vyšších pozicích. Ve společnosti Adobe to znamená Senior Director a Viceprezident, což přestavuje asi 2% všech zaměstnanců. Jsem si jistý, že naši náboráři oslovily ty mladší. Bruce. 

Steve Jobs tentýdež den v 18:27 reagoval a napsal následující mail.

Dobře, řeknu našim náborářům, žem ohou oslovit každého zaměstnance Adobe, který není víceprezidentem nebo ředitelem. Chápu to správně? 

Na to v pátek večer v 20:53 reagoval CEO Adobe Bruce Chizen posledním mailem, na který mu již Steve nikdy neodepsal. Stálo v něm následující:

Raději bych souhlasil s tím, že nebudu aktivně hledat žádného zaměstnance z žádné společnosti, pokud se zaměstnanci nebudou praktivně zajímat o práci u nás. To je přijatelné. Bruce.

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.