Zavřít reklamu

Jak stahovat a používat offline mapy v Apple Maps? S příchodem operačního systému iOS 17 se dočkali uživatelé Apple produktů skvělé funkce – offline map v Apple Maps. Už žádné ztracení v neznámém terénu bez mobilního signálu– tato funkce umožňuje stahovat mapy specifických oblastí a používat je i bez internetového připojení.

Apple již před nějakou dobou zpřístupnil offline mapy v Apple Maps, čímž zbavil uživatele nutnosti spoléhat se na mobilní signál v neznámých oblastech. Tento článek vám přináší podrobný návod, jak tuto funkci efektivně využívat a užít si navigaci bez omezení.

Jak stáhnout offline mapy

Pokud chcete na iPhonu stáhnout offline mapy, postupujte podle následujícího návodu.

  • Otevřete aplikaci Mapy na vašem iPhonu.
  • V pravém dolním rohu klepněte na ikonu vašeho profilu.
  • V zobrazené nabídce vyberte Offline mapy.
  • Klepněte na Stáhnout novou mapu.
  • Vyberte oblast, kterou chcete stáhnout pro offline použití. Můžete zadat název místa nebo posunout mapu a označit požadovaný výřez.
  • Upravte výřez mapy dle potřeby a klepněte na Stáhnout.

Pro stahování rozsáhlejších oblastí je vhodné připojení k Wi-Fi síti, jelikož stahování přes mobilní data může být pomalé a náročné na datový tarif. Pro ukládání offline map je nutné mít dostatek úložného prostoru na vašem iPhonu. Offline mapy v Apple Maps vám pomohou zorientovat se i v místech bez internetového připojení – ať už se chystáte na výlet do hor, do zahraničí nebo se jen chcete procházet v neznámém prostředí, offline mapy vám zajistí klid v duši a pohodlí při navigaci.

Dnes nejčtenější

.