Zavřít reklamu

Widgety na míru

Klidový režim vám umožňuje zobrazit na displeji iPhonu widgety dle vašeho výběru a preferencí. Díky nim budete mít po ruce důležité informace a funkce i během nerušeného odpočinku. Přizpůsobení widgetů v Klidovém režimu je snadné a intuitivní, a to i pro méně zkušené uživatele.

Postup:

  • Aktivujte Klidový režim: Začněte aktivací Klidového režimu obvyklým způsobem.
  • Dlouze stiskněte sadu widgetů: Vyberte si na displeji sadu widgetů, kterou chcete upravit. Dlouze na ni stiskněte, dokud se nezačne mírně třást.
  • Počkejte na odemknutí: Váš iPhone se odemkne a zobrazí se nabídka pro úpravu widgetů.
  • Přizpůsobte si widgety: Nyní můžete libovolně měnit uspořádání widgetů v sadě, přidávat a odebírat widgety dle vašeho výběru a upravovat jejich velikost.
  • Uložte změny: Po dokončení úprav stiskněte tlačítko „Hotovo“ v pravém horním rohu pro uložení provedených změn.

Hodiny ve vaší režii

Kromě widgetů si v Klidovém režimu můžete přizpůsobit i vzhled zobrazovaných hodin. Vytvořte si tak ideální atmosféru pro nerušený spánek.

Postup:

  • Aktivujte Klidový režim: Začněte aktivací Klidového režimu obvyklým způsobem.
  • Dlouze stiskněte hodiny: Na displeji vyhledejte hodiny a stiskněte je a držte, dokud se nezačnou mírně zvětšovat.
  • Otevřete nabídku úprav: V pravém dolním rohu se objeví bílé tlačítko. Klepnutím na něj otevřete nabídku pro úpravu vzhledu hodin.
  • Vyberte si styl: Zvolte si z dostupných stylů ten, který vám nejlépe vyhovuje a odpovídá vašemu vkusu. Můžete si vybrat z digitálních i analogových hodin v různých barvách a fontech.
    Uložte změny: Po dokončení výběru stiskněte tlačítko „Hotovo“ v pravém horním rohu pro uložení provedených změn.
    Prozkoumejte další možnosti: Přejížděním po zobrazení hodin nahoru a dolů můžete procházet mezi dalšími variantami zobrazení, jako jsou například vteřiny, datum, nebo časový formát.

Ztišení notifikací v Klidovém režimu

I v Klidovém režimu se vám mohou zobrazovat notifikace, které se rozsvítí na celou obrazovku. To může narušovat váš klid a soukromí. Pokud chcete během Klidového režimu omezit rušivé vlivy, ztlumte notifikace.

Jak na to:

  • Na iPhonu otevřete Nastavení.
  • Přejít na Klidový režim.
  • V sekci Oznámení jednoduše vypněte položku Zobrazovat oznámení.

Tímto krokem zamezíte zobrazování notifikací na displeji během Klidového režimu. Nebudete tak rušeni jmény odesílatelů, ikonami aplikací ani náhledem obsahu zpráv. Klidový režim tak bude plnit svůj účel a zajistí vám nerušený odpočinek.

Režim nízké spotřeby

Jak již bylo zmíněno, klidový režim se na iPhonu aktivuje, když je iPhone uzamčený, připojený k nabíječce a v horizontální poloze. Na iPhonech s funkcí Always-On displeje je klidový režim za těchto podmínek stále viditelný, zatímco u ostatních modelů je po nějaké době potřeba obrazovku probudit klepnutím. Pamatujte také, že klidový režim se neaktivuje, pokud je zapnutý režim nízké spotřeby baterie.

Stojánky pro iPhone v Klidovém režimu a další příslušenství zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.