Zavřít reklamu

Tvůrci populární fotografické aplikace Halide dnes oznámili spuštění aplikace Kino, která je navržena pro natáčení filmových videí. Kino nabízí nástroje, které ocení profesionálové, a zároveň poskytuje užitečné rady začínajícím filmařům.

Nová aplikace s názvem Kino umožňuje nahrávat video snadno a rychle a nabízí přitom podporu pro celou řadu přednastavených barevných profilů. Funkce Instant Grade umožňuje uživatelům vybrat si přednastavení vytvořené odborníky nebo importovat vlastní LUT tabulky. Díky aplikaci barevného gradingu přímo během natáčení šetří aplikace Kino uživatelům čas a zároveň také odpadá následná editace. Funkce AutoMotion pomáhá uživatelům zachytit filmové pohyby v záběru díky výchozímu použití 180° úhlu závěrky. Když je k dispozici dostatek okolního světla, změní se označení Auto na zelené, což znamená, že je ideální čas pro zachycení pohybu.

Uživatelské rozhraní nové aplikace Kino je navrženo pro snadné použití, ale  zároveň nabízí také řadu profesionálních nástrojů. K dispozici jsou možnosti pro nastavení expozice pomocí úprav RV a AE, uzamčení WB nebo plně manuální režim pro ovládání rychlosti závěrky a ISO. Aplikace obsahuje nástroje pro rychlý přístup k úpravě rozlišení, snímkové frekvence, kódování a dalšího. Nechybí ani mřížka vodováh, RGB waveform pro nastavení expozice a peaking pro snadnější zaostřování. Kino umožňuje ukládat videozáznamy do aplikace Soubory namísto Fotky, což usnadňuje správu videí. Pro nováčky v oblasti nahrávání videa je k dispozici řada lekcí, které je naučí využívat všechny funkce aplikace Kino.

Aplikace Kino je ke stažení za 249 korun zde.

Dnes nejčtenější

.