Zavřít reklamu

Se zajímavými LEGO stavebnicemi se v posledních týdnech roztrhl pytel. Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem magazínu seznámili s raketou Apollo, věží Saurona z Pána prstenů či edicí retro rádií, do kterých lze dokonce vložit iPhone a simulovat tak přes něj vydávající zvuk a už tu máme další kousek, který si rozhodně zaslouží pozornost technologických nadšenců. LEGO totiž chystá v dohledné době pod řadou Technic vydání lunárního průzkumného vozidla NASA Apollo. Konkrétně stavebnice obsahuje výstavní verzi lunárního průzkumného vozidla, který neslo Apollo 17, a navíc 3 připojitelné části vybavení.

Rozložte vozidlo NASA, přidejte vybavení a otestujte jeho řízení a odpružení. Představte si, jaké by to bylo procházet se po Měsíci a sbírat vzorky měsíční půdy. Prohlédněte si model baterií, který obsahuje vytápěcí a chladicí prvky, a televizní kameru s anténami. Prozkoumejte komunikační jednotku, otestujte nástroje, mezi které patří lopata a vrtačka, a provrtejte se k měsíčním kamenům z kostek LEGO. Součástí stavebnice je také experiment Traverse Gravimeter, který byl součástí mise Apollo 17, a poctu Big Muleymu – největšímu vzorku horniny, který byl přivezen na Zemi v rámci programu Apollo. Tato propracovaná stavebnice představuje úchvatný výstavní kousek a poslouží jako skvělý dárek pro každého dospělého, který má rád pohlcující stavitelské projekty a modely vesmírných vozidel.

Pokud vás pak zajímají technické detaily, vzhledem k tomu, že je stavebnice z řady LEGO Technic, nejspíš nepřekvapí, že bude její sestavování o něco náročnější než tomu je u standardních setů. Doporučený věk stavitele je proto 18+. Poměrně zajímavé je pak to, že se vozítko skládá „jen“ z 1913 dílků, což není na poměry LEGA až tak moc. Pokud vás pak zajímá vydání, to je naplánováno na 1. srpen letošního roku s tím, že předobjednávky běží již nyní. Cena setu je 5499 Kč. 

Stavebnice LEGO lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.