Zavřít reklamu

V dnešní době jsou chytré telefony naprostou nezbytností na cestách. A to nejen k focení a scrollování sociálních sítí. Váš iPhone totiž ukrývá spoustu skvělých funkcí, které vám mohou dovolenou zpříjemnit, usnadnit a hlavně udělat bezpečnější.

Pojďme se podívat na ty nejlepší tipy pro cestovatele s iPhone, díky kterým budete na další výlet perfektně připraveni.

Vytvořte si opakovatelný seznam věcí na balení

V nativní aplikaci Připomínky si můžete vytvořit základní seznam věcí na balení, který pak budete moci snadno využít i na další cesty. Jednoduše si klepnutím na Přidat seznam vytvořte nový seznam připomínek se všemi nezbytnostmi, které na cestách potřebujete – nabíječky, adaptéry, toaletní potřeby a podobně. Poté klepněte na tři tečky v pravém horním rohu a zvolte Uložit jako šablonu. Nyní můžete tuto šablonu používat pro vytváření konkrétních seznamů na jednotlivé cesty a upravovat je podle potřeby.

Sledujte své lety přímo v telefonu

Stačí pouze poslat zprávu iMessage s informacemi o vašem letu někomu dalšímu nebo dokonce i sobě. Tímto vytvoříte v chatu klikatelný odkaz, který zobrazí informace o letu, včetně odletové brány, možného zpoždění a předpokládaného času příletu.

Překládejte hravě

Aplikace Přeložit na iPhonu vám může posloužit jako osobní tlumočník. Můžete překládat psaný text jeho napsáním do aplikace, nebo klepnout na fotoaparát a namířit telefon přímo na text. Aplikace překládá text v reálném čase, jakmile kamerou pohybujete. Případně můžete klepnout na ikonu mikrofonu a mluvit – aplikace vše automaticky přeloží. Pokud by vám nativní překladač nestačil, můžete využít některou z aplikací třetích stran.

Pošlete svým blízkým zprávu o příjezdu

Ať už cestujete sami nebo jen chcete uklidnit rodinu doma, můžete využít funkci Doprovod v nativních Zprávách. Ta automaticky někoho informuje o vašem dosažení určitého místa. Pokud se váš pohyb směrem k danému cíli zastaví, vaše kontaktní osoba obdrží informace jako poslední známou polohu zařízení, stav baterie a další. Funkce Doprovod je nicméně využitelná pouze tehdy, kdy vy i vaše strana máte na iPhonu iOS 17 nebo novější.

Nezapomeňte na příslušenství

Mnoho uživatelů se na cestách neobejde bez toho správného příslušenství. Powerbanka je nezbytností pro každého cestovatele, který chce mít jistotu, že mu telefon během cesty nevypadne. Vyberte si powerbanku s dostatečnou kapacitou na to, abyste mohli svůj iPhone nabít několikrát. Pokud cestujete do země s jiným typem zásuvek než doma, budete potřebovat adaptér. Nezapomeňte si před cestou zkontrolovat typ zásuvek v cílové zemi. Pokud cestujete do země s jiným typem zásuvek než doma, budete potřebovat adaptér. Nezapomeňte si před cestou zkontrolovat typ zásuvek v cílové zemi.

Příslušenství nejen na cesty s iPhonem zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.