Zavřít reklamu

V předešlých letech se Apple intenzivně zaměřoval na zlepšování fotoaparátu iPhonů a jak se zdá, ani letošek nebude v tomto směru jiný. V posledních týdnech se totiž dostalo na světlo světa relativně velké množství nejrůznějších informací, které plány Applu na zlepšení letošních iPhonů odhalují. A že je na co se těšit! 

Například podle několik hodin starých informací zveřejněných leakerem Ovo Baby Sauce OvO na čínské sociální síti Weibo má Apple v plánu u iPhonů 16 Pro Max nasadit na zakázku vyráběné 48MPx snímače pro ultraširokoúhlý objektiv, díky čemuž bychom se tak konečně měli dočkat fotek a videí zaznamenaných právě přes ultraširokoúhlý fotoaparát ve vyšší kvalitě. Současných 12Mpx totiž přestává pomalu, ale jistě dostačovat – tím spíš, když ani světelnost tohoto fotoaparátu není kdovíjaká, což se na výsledné kvalitě neblaze podepisuje. 

Vylepšení si však Apple chystá i pro menší iPhone 16 Pro. Ten má sice dostat „jen“ čip Sony IMX803 z iPhonů 15 Pro (konkrétně z jejich širokoúhlého objektivu), nicméně vzhledem k tomu, že i ten nabízí rozlišení 48Mpx, bude kvalita fotek zachycených právě na ultraširokoúhlý objektiv taktéž zlepšená. iPhone 16 Pro Max nicméně bude mít v tomto směru opět navrch a tedy jde-li vám u iPhonu o maximální možnou kvalitu fotoaparátu, ani letos vám nezbude nic jiného než sáhnout po modelu Pro Max. 

Dnes nejčtenější

.