Zavřít reklamu

Headset Vision Pro nabízí potenciál využití nejen v běžném životě v oblasti zábavy, práce nebo sledování obsahu. Dokáže se zčásti uplatnit také v oborech, jako je medicína – konkrétně chirurgie. Lékaři na Floridě se nedávno pokusili využít Vision Pro při operaci. Jak to dopadlo?

V tomto případě nalezl jablečný headset Vision Pro své uplatnění při zajištění bezdotykového přístupu k operačnímu inventáři a k práci ve sterilním poli. Stalo se tak v průběhu výměny ramenního kloubu. Společnost Apple se již dříve podělila o podrobnosti o tom, jak lze Vision Pro účinně uplatnit při roboticky asistovaných operacích. Aplikace s názvem myMako pro Vision Pro umožňuje chirurgům přístup ke složitým detailům operačního plánu a náhledům na dosah ruky v 3D nativním, intuitivním a dynamickém způsobu. Jeden britský neurochirurg, který tuto aplikaci již využil při operaci páteře, ji označil za „převratnou novinku“. Použití headsetu prý eliminovalo riziko vzniku pochybení lidského faktoru tím, že zmíněná aplikace zajistila použití správných postupů a nástrojů během operace.

Standardní náhrada ramene využívá kovové a plastové díly jako přímou náhradu ekvivalentních kostí. To znamená, že k horní části kosti je připevněn kovový kloub a k lopatce je připevněno plastové pouzdro. U některých zranění však standardní náhrada není ideální. V těchto případech se provádí reverzní náhrada ramene. To pacientovi umožňuje používat ke zvedání paže jiné svaly než obvykle.

Přelomový zákrok provedl doktor G. Russell Huffman, MPH z Rothmanova ortopedického institutu a uskutečnil se v AdventHealth Surgery Center Innovation Tower v Orlandu na Floridě. Využití headsetu s příslušnou aplikací výrazně zvýšilo efektivitu poskytování chirurgických výkonů, přičemž vybavení a přesnost pracovních postupů zlepšují výsledky pacientů.

Dnes nejčtenější

.