Zavřít reklamu

Jen zřídkakdy se stává, že by základní iPhony v něčem trumfly řadu Pro. U loňských iPhonů 15 (Pro) se tak přeci jen minimálně v jedné věci stalo. Řeč je konkrétně o speciální úpravě skla ve formě jeho probarvení na zadní straně, díky které vypadají záda základních iPhonů 15 podstatně zajímavěji než je tomu u iPhonů 15 Pro. To se však nyní změní. 

S probarveným sklem na zadní straně jsme se mohli poprvé setkat u loni představených iPhonů 15, jehož vzhled lze přirovnat například k ledu. Sklo zkrátka není standardně „nabarvené“, ale lze si u něj všimnout jakéhosi efektu průhlednosti, kdy barva je umístěna dovnitř a nikoliv na jeho povrch. Díky tomu tak vypadají záda telefonu nejen krásně, ale taktéž netradičně, zajímavě a celkově jinak než jsme byli zvyklí doposud. O to víc nejednoho jablíčkáře překvapilo, že probarvené sklo nasadil Apple jen u základních iPhonů 15 a 15 Plus a nikoliv u řady Pro. To se však nyní změní. 

Zdroje leakera ShrimpApplePro, který působí zejména na čínské sociální síti Weibo, totiž nyní přišly s tím, že probarvené sklo dorazí letos i na řadu Pro, tedy na iPhony 16 a 16 Pro. K dispozici by navíc mělo být nepřekvapivě u všech chystaných barevných variant v čele s vesmírně černou či růžovou, což vzhled novinek solidním způsobem ozvláštní a celkově zatraktivní. A díky odolnosti zajištění ochrannou vrstvou Ceramic Shieldem by mělo být probarvené sklo i nadále superodolné. Designově si tedy řada Pro letos polepší bez kompromisu ve formě nižší odolnosti – tedy stejně, jako tomu bylo loni u iPhonů 15 Pro. 

Dnes nejčtenější

.