Zavřít reklamu

I přesto, že Apple splnil vše, co EU nařídila, zdá se, že instalace aplikací mimo App Store nikoho příliš nezajímá. O nařízení EU, díky kterému bude možné na iOS instalovat aplikace mimo oficiální Apple App Store se vědělo minimálně půl roku. V platnosti je pak nyní 8 dní a již 8 dní mohou vývojáři své aplikace nabízet přes alternativní obchody. Problém je, že zatím žádný takový neexistuje.

I přesto, že se EU tvářila, že největší problém lidstva je nemožnost instalace aplikací mimo App Store, zdá se, že o to nikdo kromě eurokomisařů nestojí. Osm dní poté, co je možné instalovat aplikace mimo App Store, není k dispozici jediný alternativní obchod a není tak možné instalovat aplikace mimo App Store.

Sny o tom, jak nabídnou své obchody společnosti jako Sony, Microsoft, Epic nebo třeba Steam se také zdají hodně vzdálené od reality a jediné obchody, o kterých je aktuálně známo, že s nimi jejich vývojáři vůbec počítají, jsou ty, které nabídnou buď alternativní financování, tedy například předplatné balíku aplikací, nebo alternativní aplikace, které se z nějakého důvodu do App Store nedostaly.

Jak se tedy zdá, tak i když Apple splnil, co mu EU nařídila, zájem ze strany vývojářů ani ze strany uživatelů není natolik velký, aby vznikaly opravdu zajímavé alternativní obchody a drtivá většina uživatelů tak bude i v budoucnu stahovat pouze z oficiálního App Store.

Dnes nejčtenější

.