Zavřít reklamu

Jak do widgetu na uzamčenou obrazovku iPhonu přidat fotku? Podpora widgetů patří mezi nejpůsobivější funkce, které Apple zavedl loni s příchodem operačního systému iOS 16. Bohužel ani v době psaní tohoto článku nenabízí nativní Fotky podporu pro widgety na uzamčené obrazovce. Jak tedy do widgetu na uzamčenou obrazovku iPhonu přidat fotku?

Pokud chcete na uzamčenou obrazovku vašeho iPhonu přidat widget z fotkou, nezbývá vám zatím nic jiného, než využít některou z aplikací třetích stran. V tomto případě nám může skvěle posloužit oblíbený Widgetsmith, který je navíc v základu zcela zdarma. Stáhněte si jej tedy z App Store.

Spusťte aplikaci Widgetsmith, přepněte na Lock Screen a vybete fotku, kterou chcete v podobě widgetu umístit na uzamčenou obrazovku vašeho iPhonu.

  • Proveďte případné úpravy a klepněte na Save.
  • Nyní dlouze stiskněte uzamčenou obrazovku vašeho iPhonu a buďto klepněte na Přizpůsobit, nebo se přesuňte na verzi uzamčené obrazovky, kterou chcete upravit, a poté klepněte na Přizpůsobit.
  • Klepněte na oblast, do které chcete přidat widget s fotkou.
  • V seznamu aplikaci vyberte Widgetsmith.
  • Nyní stačí už jen klepnutím přidat widget, který jste právě vytvořili.

Widgety na zamykací obrazovce jsou rozhodně úžasným doplňkem systému iOS. A můžete si je ještě vylepšit tím, že na obrazovce budete mít widget s fotografií. V aplikaci Widgetsmith si pro vámi zvolený widget můžete vybrat také album nebo sadu fotografií, Widgetsmith nabízí i podporu nahrávání fotek z nativních Souborů.

Dnes nejčtenější

.