Zavřít reklamu

Mezi uživateli Androidu, kteří přecházejí na iPhone, se objevil zajímavý trend, kdy většina kupujících dává přednost cenové dostupnosti před funkcemi. Z nedávné analýzy společnosti Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) vyplývá, že významnou část kupujících iPhonu, která v daném čtvrtletí tvoří přibližně 15 % všech kupujících, tvoří bývalí uživatelé systému Android. Tito uživatelé se přiklánějí spíše ke starším modelům iPhone než k nejnovějším modelům.

Z údajů, které pokrývají období 12 měsíců do prosince 2023, vyplývá, že 29 % těchto switcherů se rozhodlo pro modely iPhone SE, iPhone 12 nebo iPhone 13, zatímco 21 % stávajících uživatelů iPhonu na ně upgradovalo. Za pozornost stojí také nákupní zvyklosti uživatelů systému Android, co se týče „vyšších“ modelů iPhonu.

I když uživatelé přecházející z operačního systému Android byli méně nakloněni modelům nejvyšší třídy, přesto si je zakoupila značná část z nich. Konkrétně při analýze modelů iPhone 14 a 15 Pro a Pro Max v roce 2023 bylo zjištěno, že 37 % uživatelů přecházejících na systém Android se rozhodlo pro tyto prémiové verze, na rozdíl od 43 % stávajících uživatelů iPhonu.

Chování lidí, kteří přecházejí na systém Android, zpochybňuje představu, že nejnovější a nejlepší technologie je vždy nejžádanější. Místo toho poukazuje na pragmatický přístup k osvojování chytrých telefonů, kdy hodnota a funkčnost předcházejí vlastnictví nejnovějších modelů.

Dnes nejčtenější

.