Zavřít reklamu

Jak na iPhonu změnit ikonku aplikace? Možnost změny ikonky aplikace je pro řadu majitelů zařízení s operačním systémem Android naprostou samozřejmostí, zatímco jablíčkáři mají v tomto směru do jisté míry smůlu. Pokud tuto možnost nenabízí přímo daná aplikace, mohlo by se zdát, že ikonku aplikace na iPhonu jednoduše změnit nejde. Opak je ale naštěstí pravdou.

Pokud jde o o operační systém iOS, uživatelé zatím stále ještě nemají k dispozici jednoduchou a přímočarou možnost,  jejímž rámci by například mohli dlouze stisknout ikonku aplikace na ploše a v menu vybrat možnost její změny. To ale naštěstí neznamená, že zde vůbec neexistuje možnost změny ikonky aplikace. Cesta je relativně jednoduchá a vede přes nativní Zkratky.

Jak na iPhonu změnit ikonku aplikace

  1. Pokud chcete na vašem iPhonu změnit ikonku aplikace, postupujte podle následujícího návodu.
  2. Nejprve si stáhněte obrázek, který chcete použít jako ikonku. Snímek můžete případně zbavit pozadí tak, že jej dlouze podržíte a vybraný objekt přesunete do galerie.
  3. Nyní se přesuňte do nativních Zkratek a v pravém horním rohu klepněte na +.
  4. Klepněte na Přidat akci -> Otevřít aplikaci a zvolte příslušnou aplikaci.
  5. Vlevo nahoře klepněte na ikonku zkratky a namísto původní ikonky vyberte barvu.
  6. Klepněte na šipku vedle názvu aplikace v horní části displeje -> Přejmenovat a zkratku pojmenujte podle dané aplikace (nebo podle vaší vlastní fantazie).
  7. Ještě jednou klepněte na danou šipku a zvolte Přidat na plochu.
  8. Klepněte na ikonku se symbolem fotky vlevo -> Vyberte fotku, a přidejte vámi požadovaný snímek z galerie.
  9. Nakonec klepněte na Přidat.
  10. Nyní dlouze stiskněte ikonku původní aplikace a v menu, které se vám zobrazí, zvolte Odstranit aplikaci -> Odstranit z plochy. V žádném případně neodstraňujte aplikaci jako takovou!

A je hotovo. Tímto způsobem můžete na vašem iPhonu relativně jednoduše měnit ikonky aplikací.

 

Dnes nejčtenější

.