Zavřít reklamu

Počet uživatelů, kteří přešli ze zařízení s operačním systémem Android na iOS, měl řadu let spíše vzestupnou tendenci. Letos poprvé ale došlo ke znatelnému poklesu – alespoň co se týče uživatelů na území Spojených států.

Společnost CIRP tento týden zveřejnila svou nejnovější studii, která se zabývá tím, kolik nových majitelů iPhonu v USA přechází ze smartphonů s operačním systémem Android. Po dosažení pětiletého maxima na jaře loňského roku se počet uživatelů, kteří přešli z Androidu na iPhone, překvapivě poněkud snížil.  V květnu loňského roku údaje CIRP ukázaly, že rekordních 15 % nových majitelů iPhonu v USA přišlo z Androidu a průměrná prodejní cena se pohybovala těsně pod hranicí 1 000 dolarů. Na začátku tohoto roku však nová zpráva společnosti CIRP ukazuje, že se tento trend v průběhu roku 2023 trochu obrátil.

Podle nejnovějších údajů společnosti CIRP jen 13 % nových kupců iPhonu v USA uvádí, že na iOS přešli z Androidu. To znamená 2% pokles oproti údajům z loňského roku. Stále je to však o 2 % více, než kolik firma zaznamenala u uživatelů v letech 2020 a 2021, a tento stav zároveň odpovídá údajům z roku 2019. Jak bylo uvedeno výše, údaje zahrnují přechody na iPhone v jednotlivých kalendářních letech. Bude zajímavé sledovat, zda zařízení se systémem Android v roce 2024 opět získají převahu nad iPhonem. Pozoruhodné je, že řada Samsung S24 byla po svém uvedení na trh v lednu 2024 přijata velmi dobře, dokonce získala vyšší skóre spokojenosti zákazníků než iPhone 15 a 15 Pro.

Dnes nejčtenější

.