Zavřít reklamu

Uživatelské rozhraní Google Maps zůstávalo v průběhu posledních několika let víceméně neměnné. Tentokrát se ale Google rozhodl, že přece jen zavede pár poměrně výrazných změn. Těch se nakonec dočkají téměř všechny klíčové prvky Google Maps včetně hledání trasy.

Změny se týkají nejen vzhledu, ale zčásti také ovládání Google Maps. Níže můžete na fotkách vždy porovnat aktuální podobu a podobu uživatelského rozhraní v nové verzi. Pokud například v nové verzi Google Maps rozkliknete vybrané místo, zobrazí se vám v dolní části displeje karta, v jejíž horní části se nachází tlačítka pro sdílení a zavření. Informace o daném místě se v nové verzi navíc nebudou zobrazovat ve full-screen režimu.

Google Maps misto aktualni Google Maps misto aktualni
Google Maps misto nové Google Maps misto nové

Ještě výraznějších změn se v Google Maps dočká funkce a uživatelské rozhraní pro vyhledávání a plánování trasy. Uživatelské rozhraní karty pro zadání trasy se již nebude rozkládat od okraje k okraji, ale bude tvořeno jednoduchým oknem, do kterého uživatelé zadají výchozí a cílový bod. Díky tomu si uživatelé budou moci lépe prohlédnout mapu s různými způsoby dopravy.

Google Maps trasa nova 4 Google Maps trasa nova 4
Google Maps trasa puvodni 4 Google Maps trasa puvodni 4
Google Maps trasa puvodni 3 Google Maps trasa puvodni 3
Google Maps trasa nova 3 Google Maps trasa nova 3
Google Maps trasa puvodni 2 Google Maps trasa puvodni 2
Google Maps trasa nova 2 Google Maps trasa nova 2

Nabídka možností alternativních způsobů přepravy se v nové verzi Google Maps přesune zcela dolů. Zde ji budou mít uživatelé ihned na dosah, a stále bude viditelná mapa se zobrazením jednotlivých druhů dopravy. Celkově se nový plánovaný vzhled Google Maps dá rozhodně označit za přehlednější a aplikace se tak stává lépe a pohodlněji ovladatelnou. V tuto chvíli se změny pomalu šíří mezi majitele smartphonů s Androidem. Google Maps pro iOS byly aktualizovány naposledy před třemi dny a jsou zatím v tomto směru beze změn.

Dnes nejčtenější

.