Zavřít reklamu

Tento týden začala společnost Apple prodávat svůj dlouho očekávaný headset Vision Pro. Headset se bude dodávat s externí baterií, která mu má zajišťovat dostatečný přísun energie v průběhu používání. Nyní se právě v souvislosti s externí baterií Vision Pro objevily velmi zajímavé zprávy.

Kapacita externí baterie headsetu Vision Pro činí podle dostupných zpráv 3166 mAh. Nabízí se srovnání s kapacitou baterie loňského iPhonu 15 Pro, která činí 3 274 mAh – kapacita baterie Vision Pro je tedy nižší. Napětí se nicméně liší, takže samotné měření nelze považovat za rovnocenné. Recenzenti, kteří měli možnost si Vision Pro vyzkoušet ještě před jeho oficiálním uvedením na trh, prozradili další zajímavosti ohledně baterie.

Baterie Vison Pro se vyznačuje přibližně stejnou výškou a šířkou jako iPhone 15 Pro, je ale o něco tlustší. Z hlediska hmotnosti je také těžší – váží 325 gramů, zatímco iPhone 15 Pro váží 187 gramů. Marques Brownlee ve svém videu, v němž rozbaluje Vision Pro, uvedl, že baterie je opravdu znatelně těžká, a to i ve srovnání s bateriemi s kapacitou 5000 mAh a vyšší. Co stojí za překvapivě vysokou hmotností baterie Vision Pro při relativně nízké kapacitě, je zatím záhadou – podrobný fyzický rozbor baterie na sebe ale jistě nenechá příliš dlouho čekat.

Externí baterie dodávaná s Vision Pro je stříbrná, má vlastní konektor pro připojení k náhlavní soupravě a port USB-C pro nabíjení prostřednictvím přiložené 30W síťové nabíječky. Proprietární konektor se k zařízení Vision Pro připojuje otočením o čtvrt otáčky. K Vision Pro je možné zakoupit ještě náhradní baterii, je třeba ale mít na paměti, že baterie Vision Pro nelze vyměňovat za provozu. Headset Vision Pro totiž nemá vestavěnou žádnou záložní baterii, takže po odpojení napájecího kabelu se Vision Pro okamžitě vypne. Pro výměnu baterií je proto nutné provést ruční restart.

Apple uvádí, že Vision Pro vydrží na baterii celkově až dvě hodiny a při přehrávání 2D videa až 2,5 hodiny. Z hlediska výdrže baterie nicméně nemá smysl srovnávat Vision Pro s iPhonem 15 Pro, protože první jmenovaný nepochybně spotřebuje mnohem více energie na napájení řady mnohem sofistikovanějších kamer, senzorů, displejů, reproduktorů a mikrofonů.

Dnes nejčtenější

.