Zavřít reklamu

Spolu s blížícím se zahájením prodeje headsetu Vision Pro si mnozí kladou otázku, zda se jablečný headset stane konkurenčním ohrožením pro další výrobce. Mezi společnosti, kteří prodávají vlastní VR headsety, patří mimo jiné i Meta. Ta ale podle dostupných zpráv z Vision Pro rozhodně strach nemá, naopak.

Společnost Meta údajně spoléhá na to, že uvedení Apple Vision Pro pomůže podpořit její vlastní obchod s náhlavními soupravami pro virtuální realitu. Nedávnhá zpráva deníku The Wall Street Journal s odvoláním na informované zdroje uvádí, že vedení společnosti Meta doufá, že Vision Pro „oživí její úsilí o metaverzi v hodnotě 50 miliard dolarů, kterou spotřebitelé zatím příliš nepřijali“. Vedení Mety včetně Marka Zuckerberga podle zmíněné zprávy vyhlíží příchod Vision Pro s jistým optimismem, a věří, že vstup společnosti Apple na pole VR zařízení ještě více posílí stávající podnikání Mety a přiláká jí více zákazníků.

„Zaměstnanci společnosti Meta vidí, že se Quest a jeho softwarový ekosystém stává hlavní alternativou k Applu v této oblasti, která zaplní roli, kterou hraje Android společnosti Google v chytrých telefonech,“ píše se ve zprávě The Wall Street Journal. „Bitva, kterou vedoucí pracovníci společnosti Meta a zasvěcenci v oboru vidí jako nadcházející, se soustředí na výrobce softwaru, kteří budou hrát významnou roli při vývoji aplikací, jež přilákají více uživatelů.“

Vision Pro – ačkoliv ještě nebyl uveden oficiálně na trh – údajně již nyní ovlivnil přístup společnosti Meta v tom směru, že se začala více než dříve zaměřovat na smíšenou realitu. „Dříve Meta hovořila spíše o metaverzu, amorfním konceptu, který si představoval lidi pracující a hrající si ve virtuální realitě,“ stojí ve zprávě.

Dnes nejčtenější

.