Zavřít reklamu

Ztlumte jas obrazovky

Obrazovka je jednou z nejnáročnějších komponent na baterii. Ztlumením jasu obrazovky můžete výrazně snížit spotřebu energie. Můžete to udělat buď ručně, nebo aktivovat automatický jas, který bude jas obrazovky upravovat podle okolního světla. Jas obrazovky můžete ručně snížit v Ovládacím centru, případně můžete v Nastavení -> Zpřístupnění -> Displej a velikost textu aktivovat Automatický jas.

Vypněte funkce, které nepoužíváte

Funkce jako Bluetooth, Wi-Fi a další mohou také spotřebovávat energii. Pokud tyto funkce nepoužíváte, vypněte je. Můžete tak učinit v Ovládacím centru. Pokud jste například zrovna na cestě domů, neplánujete v průběhu cesty na vašem iPhonu nic dělat a chcete ušetřit zbylých pár procent baterie pro případy nouze, můžete aktivovat režim Letadlo. Pokud vám opravdu zbývá jen pár procent baterie, zkuste to také vydržet a nekontrolovat notifikace, sociální sítě nebo e-mail, pokud to není nezbytně nutné.

Vyhněte se extrémním teplotám

Baterie iPhonu fungují nejlépe při teplotách od 0 do 35 °C. Vyhněte se proto používání iPhonu v extrémních teplotách, například v horkém letním počasí nebo v mrazivé zimě. V případě, že se s vaším iPhonem vrátíte z mrazivého venkovního prostředí, nechte jej v klidu aklimatizovat při pokojové teplotě – nepokládejte ho na topení ani ho nezkoušejte fénovat, aby se zahřál rychleji.

Vypněte automatické aktualizace na pozadí

Aplikace se mohou aktualizovat na pozadí, i když je nepoužíváte. To může spotřebovat energii. Pokud chcete vypnout automatické aktualizace aplikací, přejděte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace na pozadí. Zde buďto aktualizace na pozadí zcela vypněte, nebo je aktivujte pouze pro hrstku vybraných aplikací.

Vypněte haptiku

Haptická odezva je rozhodně šikovným řešením, může mít však vliv na spotřebu baterie vašeho iPhonu. Haptickou odezvu klávesnice spolu se systémovou haptikou můžete deaktivovat v Nastavení -> Zvuky a haptika, kde zamíříte do sekce Systémové zvuky a haptiky a deaktivujete haptickou odezvu klávesnice spolu s položkou Systémová haptika.

Dnes nejčtenější

.