Zavřít reklamu

Mohlo by se zdát, že neuplyne týden, abychom vás na stránkách našeho magazínu neinformovali o Apple Watch v roli zachránce života. Ani tentokrát vás o tyto dobré zprávy neochudíme. V tomto případě se jednalo o mladou studentku, která byla v ohrožení života kvůli otravě oxidem uhelnatým.

O případu mezi prvními informovala stanice CBS News. Ta sdílela příběh studentky z Delaware, která uvedla, že jí hodinky Apple Watch pomohly zachránit život poté, co upadla do bezvědomí kvůli otravě oxidem uhelnatým. Hlavní roli v tomto případě hrála funkce nouzového SOS volání. Zmíněná studentka uvedla, že se ve svém bytě začala zničehonic cítit „extrémně vyčerpaná“ a všimla si, že vidí rozmazaně. Nakonec ztratila vědomí. Ještě než k tomu ale došlo, stihla naštěstí na svých hodinkách použít funkci Tíseň SOS a přivolat si záchrannou službu.

Na místo dorazili hasiči, kteří studentku podle jejích vlastních slov napojili na kyslík. Následné šetření ve studentčině bytě prokázalo, že zde došlo k úniku oxidu uhelnatého, jehož koncentrace na místě byla opravdu velmi vysoká. Studentka nyní uznává, že měla mít v bytě také detektor oxidu uhelnatého, který by ji na problém upozornil mnohem dříve, než by hladina oxidu uhelnatého dosáhla tak vysokých hodnot.

Funkci Tíseň SOS lze na Apple Watch aktivovat tak, že stisknete dlouze postranní tlačítko hodinek, dokud se na displeji nezobrazí příslušná výzva. Pro okamžité přivolání stačí přejet prstem po posuvníku, případně i nadále držet postranní tlačítko a vyčkat na konec odpočtu.

Dnes nejčtenější

.