Zavřít reklamu

Čas od času se dostaneme do situace, kdy potřebujeme přesouvat ikonky aplikací na ploše našeho iPhonu. Většinou se tak děje tehdy, kdy v rámci úpravy a přizpůsobení vzhledu plochy shromažďujeme ikonky aplikací do složek, nebo je přesouváme z jedné stránky plochy na druhou.

Pokud tímto způsobem přesouváte více ikonek aplikací, může se celý proces znepříjemnit a prodloužit – tedy ovšem v případě, že ikonky přesouváte jednu po druhé. Operační systém iOS ale již dlouhou dobu nabízí možnost přesouvání více ikonek aplikací najednou. V dnešním článku si ukážeme, jak na to.

Pokud jde o změnu uspořádání aplikací na domovské obrazovce iPhonu, nemusíte nutně ztrácet čas přesouváním každé aplikace zvlášť. Stačí znát šikovný trik, který vám umožní přesunout několik ikonkek aplikací najednou. Podle níže uvedených kroků můžete přesunout několik aplikací z domovské obrazovky na jinou obrazovku nebo do složky, čímž si usnadníte organizaci.

Jak na iPhonu přesouvat více aplikací najednou

  • Pokud chcete na iPhonu přesunout více ikonek aplikací najednou, postupujte podle následujících kroků.
  • Stiskněte a dlouze podržte plochu iPhonu, dokud se ikonky aplikací nezačnou třást.
  • Vyberte první ikonku, kterou chcete přesunout, a mírně posuňte po ploše. Nepouštějte prst z plochy iPhonu.
  • Druhým prstem následně postupně klepnutím vyberte další ikonky aplikací, které chcete přesunout.
  • Na ploše by se vám měla vytvořit jakási „hromádka“ z ikonek – jakmile v ní budou obsažené všechny ikonky, které chcete přesunout, můžete jednoduše přetažením posunout ikonky aplikací tam, kde je chcete mít.

To je vše. Každá aplikace, na kterou jste klepli, se naskládá na hromadu s první aplikací, kterou jste přetáhli. Celou hromádku můžete přiřadit do složky nebo ji přetáhnout na novou stránku domovské obrazovky.

Dnes nejčtenější

.